Riscript
Image default
Aanbiedingen

Kan ik zelf een animatievideo maken?

Kan ik zelf een animatievideo maken? 

Zelf een animatievideo maken is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er is namelijk behoorlijk wat creativiteit en vakkennis nodig om de video de kracht mee te kunnen geven die het nodig heeft. Alleen op deze manier ben je verzekerd van een succesvolle animatievideo die zijn doel bereikt. 

Als je toch wilt proberen om zelf een animatievideo te gaan maken zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Om je een kleine indicatie van de werkzaamheden te geven, hebben we hieronder wat factoren voor je uitgelicht. Zo kun je zelf bepalen of je in staat bent om een geanimeerde video te maken. En mocht het je toch niet lukken, dan staat het creatieve team van Donker Media natuurlijk graag voor je klaar. 

Het bedenken van een script en een scenario 

Als je zelf een animatie wilt maken begin je met een script. Hiermee bepaal je de boodschap die je wilt vertellen en op welke manier je jouw doelgroep wilt bereiken. Je moet rekening houden met pakkende zinnen en woorden die het verhaal in ongeveer 100 tot 150 woorden vertelt. Blijf daarbij dichtbij de waarheid van het product, de dienst of het bedrijf. Ook het scenario bedenk je in deze fase. Welke omgeving of karakters wil je inzetten? 

Schetsen van je animatievideo 

Als je bovenstaande punten hebt uitgewerkt, schets je de animatievideo beeld voor beeld op papier. Komen de illustraties overeen met wat je wil vertellen? In deze fase kun je nog aanpassingen maken. 

Het toevoegen van een voice-over en geluidseffecten 

Geluidseffecten en een vertellende stem geven je animatievideo extra kracht. Wil je het inspreken van de video zelf gaan doen of kies je een professionele stemacteur? Maak een wijze keuze want een stem of geluid kan een emotie maken of breken. 

Animaties en animeren 

In deze laatste fase komt de animatievideo tot leven. Je kunt hier achtergrondmuziek toevoegen en de kleuren toepassen die je wilt gebruiken. Ook laat je hier de animaties bewegingen maken die het verhaal van de video ondersteunen.

 

https://donkermedia.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoeveel kun jij nog besparen op je printkosten?

Dit is dé reden dat jij dit jaar nog een egelhuisje moet kopen!

Het mooiste deurbeslag vind je bij Deurklinkenshop