Riscript
Image default
Aanbiedingen

De gezondheidsvoordelen van tuinieren op een rijtje

De lente is aangebroken en dat betekent dat het niet alleen tijd is voor blauwe lucht, veel zonovergoten dagen, de voorjaarsschoonmaak en kalfjes, lammetjes en veulentjes. We kunnen ook eindelijk onze groene vingers weer in actie laten komen en volop aan de slag gaan in de tuin. Werken in de tuin levert je niet alleen een prachtige resultaten zoals bloemen, planten of eetbare producten op, het heeft ook ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Ben jij benieuwd naar welke fysieke en mentale voordelen tuinieren allemaal heeft? Lees dan snel dit blogartikel!

Nooit meer naar de sportschool

De titel verklapt het wellicht al een beetje maar werken in de tuin is een uitstekende vervanger voor de sportschool. Echte kenners weten dat tuinwerk absoluut geen licht klusje is en met een middag in de tuin werken verbrand je gegarandeerd meer calorieën dan wanneer je 2 keer naar de sportschool zou gaan. Denk maar even met ons mee: het gazon maaien zorgt voor een verbranding van zo’n 300 tot 400 calorieën, dit is te vergelijken met een halfuur hardlopen. In plaats van dat je staat te zwoegen op de loopband levert het je nu ook nog eens een strak gazon op. Voor het weghalen van onkruid kun je 200 tot 300 calorieën rekenen en zelfs met het bewateren van je planten verbrand je gemiddeld al 120 calorieën. Doordat tuinwerk geen eenmalige klus is maar dit het hele jaar zich blijft herhalen is het een absolute aanrader voor je fysieke gesteldheid. Naast dat je er fitter en gezonder van blijft is het ook nog eens supergoed voor je immuunsysteem. Door het werken in de tuin kom je met heel veel verschillende bacteriën in aanraking. Hierdoor bouw je een betere weerstand tegen ziektes op. 

Kom mentaal tot rust

Het werken in de tuin werkt bijzonder ontspannend, je zou het bijna kunnen vergelijken met mediteren. Wanneer je het nog nooit ervaren hebt is dit misschien wat lastig voor te stellen, vooral omdat je net gelezen hebt hoe intensief het is, maar kenners bevestigen dit continu. Doordat je bezig bent met de grond en de natuur voel je je meer verbonden met de wereld en meer verbonden met jezelf. Daarnaast ben je, doordat je gefocust bent op het uitvoeren van een bepaalde klus, even helemaal in het hier en nu en kun je jouw gedachtes even pauzeren. Nadat je een aantal keer een ochtend of middag in de tuin hebt gewerkt zal je al gauw merken dat je na de tijd weer meer energie hebt om met je problemen uit het dagelijkse leven te dealen. Wil jij ook wat meer rust ervaren? Probeer het werken in de tuin dan vooral eens uit! Misschien is het wel helemaal iets voor jou. Weet je nog niet zo goed waar je het best kunt beginnen of hoe je het tuinieren aan moet pakken? Je kunt altijd terecht op de website van Ecostyle. Hier vind je uitleg over alle mogelijke onderwerpen met betrekking tot planten, bloemen, moestuinen, groen en tuinieren.

https://ecostyle.nl/