Riscript
Image default
Aanbiedingen

Dit is dé reden dat jij dit jaar nog een egelhuisje moet kopen!

Als we het hebben over een aantal specifieke dieren in onder andere Afrika, komt al gauw de term ‘bedreigde diersoort’ naar voren. Een groot deel van de dieren hier wordt inderdaad met de dood bedreigt en de kans is groot dat als we op deze manier doorgaan, deze dieren niet heel lang meer rond zullen lopen op onze aardbol. Echter geldt dit probleem niet alleen in Afrika: het gebeurt ook in Nederland. Dieren als egels worden gezien als een diersoort die bedreigd wordt en daarom wordt het zo langzamerhand tijd dat we hier iets aan gaan doen. In dit blog vertellen we je precies wat je moet weten om dit prachtige beestje te redden! 

Het onderhouden van je tuin in de winter

Als we het hebben over het onderhouden van jouw tuin tijdens de winter, is de kans groot dat je hier wat vreemd van opkijkt. Er is namelijk helemaal niet zoveel onderhoud vereist aan je tuin tijdens de koudere maanden van het jaar. Toch kiest een aantal mensen ervoor om veel tijd en energie te besteden aan hun tuin zodat deze er dan ook helemaal perfect bij ligt. Het gevolg? Er is geen beschutte plek meer waar de egel goed kan overwinteren.

We willen je daarom dringend adviseren om er volgend jaar in het najaar op te letten dat je bewust wat blaadjes, takken en misschien zelfs onkruid laat staan of liggen. Op deze manier bied jij een egel namelijk een boel beschutting, maar ook een mogelijkheid om zijn of haar winterslaap te houden!

Een egelhuisje van Vogelhuisjes.nl

Ook zijn er andere mogelijkheden dan het loslaten van je tuin. Je kunt namelijk bij Vogelhuisjes.nl gemakkelijk een zogeheten ‘egelhuisje’ bestellen. In deze huisjes is het voor een egel mogelijk om een winterslaap te houden. Tijdens de wat koudere maanden van het jaar is het namelijk extra belangrijk dat de egel lekker zijn winterslaap kan gaan houden op een beschutte plek. 

Je kunt jouw egelhuisje gemakkelijk online bestellen bij Vogelhuisjes.nl. Door dit initiatief heeft een egel dit jaar een veilige plek om lekker tot rust te komen!

 

https://www.vogelhuisjes.nl/