Riscript
Image default
Aanbiedingen

Drie manieren om naar muziek te luisteren zonder abonnement

Vandaag de dag is het bijna niet meer in te denken dat jij geen abonnement op een muziekstreamingservice hebt, zoals Spotify, Deezer of SoundCloud. Toch is er een groot aantal mensen die geen gebruik maken van één van deze services. Dit kan om financiële redenen zijn, maar ook omdat sommigen gewoon simpelweg de behoefte niet voelen. Mocht jij deze behoefte wel voelen, maar betaal je hier liever niet voor? In deze blog zullen wij drie manieren uitlichten hoe jij naar muziek kan luisteren zonder abonnement aan te schaffen!

  1. YouTube

Bijna elke artiest zet al hun muziek op YouTube. Dit is één van de grootste online platforms; als je hier als artiest geen gebruik van maakt, mis je een enorme markt. Sommige artiesten zetten niet al hun muziek op YouTube. Toch zijn de nummers die niet op YouTube worden geüpload door de artiest zelf, wel te vinden, maar dan in de vorm van een lyrics-video. YouTube is dus een heel geschikt streamingplatform. Het enige nadeel is dat je YouTube niet kan gebruiken als je je telefoon beveiligd hebt. Hierdoor moet jij altijd je scherm aan laten tijdens het luisteren, wat enorm veel batterij kost. De mogelijkheid om YouTube af te spelen met een beveiligde telefoon is er wel, maar hiervoor moet je een abonnement afsluiten.

  1. Fysieke releases

De meeste grote artiesten brengen hun albums op verschillende manieren uit. Zo wordt elk album vrijwel gelijk op platforms zoals Spotify geüpload. Maar, de laatste jaren maken fysieke releases ook een heuse comeback. Jij kan ervoor kiezen om je favoriete albums op vinyl of CD te kopen. Hiermee steun jij je favoriete artiesten direct, en heb jij een mooie, fysieke versie van het album. Het nadeel hiervan is wel dat je deze niet overal mee naartoe kan nemen, en je er dus niet altijd naar kan luisteren. Daarnaast zijn ook beide opties best duur, dus is het financieel ook verantwoordelijker om een streamingplatform te raadplegen.

  1. Usenet

Als jij fan bent van vele kleine artiesten, kan je ervoor kiezen om Usenet te gebruiken. Dit is een peer-to-peer netwerk waar vele artiesten hun muziek op delen. Via Usenet is er een mogelijkheid om te downloaden, zodat jij deze muziek kan luisteren waar je maar wil. Het gebruik van Usenet is niet volledig gratis, maar kost in de meeste gevallen niet meer dan €2,00 per maand. Bij downloads via Usenet moet je wel opletten dat je geen bestanden downloadt waar auteursrecht op staat. Dit is namelijk illegaal.

https://www.vipernews.com/nl/