Riscript
Image default
Aanbiedingen

Een loungeset kopen, waar let je op?

Je gelooft het misschien niet als je naar buiten kijkt en de regen met bakken uit de hemel ziet komen, maar de zomer komt eraan! En dan wil jij vast op een comfortabele loungeset in je tuin van het heerlijke weer genieten. Daarover dromen is fijn, maar om het werkelijkheid te laten worden, moet je wel eerst een loungeset kopen. En dat is minder makkelijk dan het lijkt, want er is zoveel keuze. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een loungeset?

Afmeting

Misschien een open deur, maar je nieuwe tuinsetje moet natuurlijk wel op je terras passen. Begin dus eens met je terras op te meten en te kijken hoe groot de meubels mogen zijn. Let er bijvoorbeeld op dat je voldoende ruimte hebt om om de set heen te lopen en om je benen te strekken als je zit.

Materiaal

Een loungeset staat de hele zomer buiten. Dan kan het dus gebeuren dat er eens een vogel overvliegt die jouw mooie tuinsetje ook wel interessant vindt. Je kunt dus het beste zorgen dat de spullen makkelijk schoon te maken zijn. Verder moeten ze natuurlijk tegen weer en wind kunnen en liefst ook ’s winters buiten kunnen staan. Een beschermhoes als accessoire bij je loungeset kopen kan dan ook geen kwaad.

Samenstelling

Een loungeset kan bestaan uit een combinatie van banken, stoelen, tafels en hockers. Vaak bestaat een set uit een vaste combinatie van deze elementen. Sommige sets kun je zelf samenstellen. In beide gevallen zul je eerst moeten nadenken over hoe jouw ideale tuinset eruit ziet. Met hoeveel mensen wil je er kunnen zitten? Heb je een tafel nodig om je hapjes en drankjes op te zetten, of is een multifunctionele voetenbank voldoende? En past dit geheel binnen de afmetingen die je eerder al bepaald hebt?

Zitcomfort

Het belangrijkste van alles is natuurlijk dat de stoelen en banken fantastisch zitten. Ga daarom vooral eens proefzitten in een showroom. Een loungeset kopen doe je niet elke dag, dus neem daar gerust lekker de tijd voor!

https://www.4seizoenentuinmeubelen.nl/