Riscript
Image default
Entertainment

Hoe is Afrojack bekend geworden?

Afrojack is de artiestennaam van Nick Leonardus van de Wall. Nick is geboren op 9 september 1987 en komt uit Spijkenisse. Afrojack is een Nederlandse DJ en producent. In 2019 eindigde Afrojack op nummer 9 in de top 100-lijst van het Britse tijdschrift DJ Magazine.

 

Drop down was zijn eerste Top 40-hit. Dit behaalde hij in 2008 in samenwerking met The Partysquad. De single Take over control bracht hij in augustus 2010 uit. Deze single heeft hij in samenwerking met de Nederlandse zangeres Eva Simons uitgebracht. Take over control bereikte in december 2010 ook de Britse Top 40.
 

Ook bracht hij in 2011 Give me everything uit met Pitbull, Ne-Yo en Nayer. Deze single bereikte in Nederland en in meerdere landen, waaronder de Verenigde Staten, de Top 10. Daarnaast werkt Afrojack regelmatig samen met David Guetta. In 2011 hebben ze een Grammy Award gewonnen voor de remix van het nummer Revolver van Madonna. Afrojack heeft sinds 29 oktober 2011 op Radio 538 zijn eigen radioprogramma genaamd; Jacked. Dit programma wordt iedere zaterdag uitgezonden. In 2012 heeft Afrojack een EBBA-award en de Zilveren Harp gewonnen. Afrojack is in 2016 een nieuwe richting opgegaan. Hij zou met zijn label Wall Recordings nieuw talent ontdekken. Fais is de eerste artiest, samen maakten ze de track Hey.
 

Tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival 2021 was Afrojack samen met Glennis Grace en Wulf onderdeel van de intervalact.
 

De naam Afrojack heeft Nick te danken aan zijn haardracht die vaak veranderde. Soms droeg hij zijn haar in een afrokapsel. Hierdoor kreeg hij de bijnaam ‘Afro’. Hieruit is zijn artiestennaam Afrojack gekomen.
 

In 2007 richtte Afrojack Wall Recordings op, zijn eigen platenmaatschappij. Met deze maatschappij nam hij alleen zijn eigen platen op. Vanaf 2011 kwamen hier ook andere artiesten op zoals Shermanology en R3hab. Het hoofdkantoor is gevestigd in Driebergen.