Riscript
Image default
Huishoudelijk

Hoe kies je de beste vloer?

Een nieuwe vloer uitkiezen is altijd lastig. Het bepaalt voor een groot gedeelte namelijk de uitstraling van je interieur. Ook zijn er nog eens veel stijlen en soorten om uit te kiezen. Het beste kun je als eerste wat showrooms bezoeken. Dit kan inspiratie opleveren en zo leer je eventueel wat jou stijl is. Bereken vervolgens hoeveel vierkante meter vloer je nodig zult hebben. Dan krijg je alvast een beter idee van de kosten.

Preventief stoel dopjes kopen

Voordat je een nieuwe vloer gaat leggen, is het verstandig om tafelpoten en stoelpoten te voorzien van beschermend materiaal. Deze stoel dopjes bevestig je aan de onderkant van de poten. Het doel van de stoel dopjes is om krassen en deuken in de vloer te voorkomen. Dit gebeurt namelijk wel eens wanneer er met het meubilair wordt geschoven.

De meest voorkomende vloersoorten

De meest gebruikte vloersoort is laminaat. Laminaat is goedkoop en makkelijk zelf aan te leggen. Ook zijn ze beschikbaar in meerdere kleuren, patronen en soorten. De meest voorkomende laminaatsoort is gemaakt van eikenhout.

Daarnaast zijn er de houten vloeren. Een mooi natuurlijk product dat voor veel warmte zorgt in de woning. Wel is het belangrijk om een houten vloer goed te onderhouden, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

Tegels zie je meestal alleen in badkamers. Maar tegenwoordig worden ze ook steeds vaker gebruikt in de woonkamer en keukens. Een tegelvloer kan ook samen gaan met een houten vloer. Het contrast zorgt dan voor een unieke look.

Een redelijke nieuwkomer op het gebied van huiskamervloeren is de betonnen gietvloer. Dit ziet er industrieel uit en vergt weinig onderhoud. Ook gaat deze vloersoort zeer lang mee.

https://stoeldopshop.nl/

Gerelateerde artikelen

Alles in je meterkast laten vervangen door een elektricien?