Riscript
Image default
Aanbiedingen

Hoeveel kun jij nog besparen op je printkosten?

Als je een printer in huis hebt staan en af en toe of vaak naar de winkel gaat om nieuwe inkt te halen, dan weet je waarschijnlijk dat inkt behoorlijk aan de prijs is. Ongemerkt kan het dan wel eens zo zijn dat deze kostenpost aan het eind van het jaar behoorlijk is opgelopen.

Kun je daar dan niet op besparen? Zeker kan dat wel! In dit artikel geven we je enkele handige handvatten die je kunnen helpen bij het besparen op deze sluipkosten.

Huismerkt inkt in plaats van originele inkt

Om uit te leggen wat huismerk inkt is, moeten we eigenlijk even beginnen met uit te leggen wat we met originele inkt bedoelen. Originele inkt is inkt die door de fabrikant van een printer is ontwikkeld voor deze desbetreffende printer. Bijvoorbeeld HP ontwikkeld HP 302 inktpatronen voor hun HP 302 printer. Of Brother ontwikkeld patronen voor hun Brother lc223 printer. Elk merk ontwikkeld zeg maar hun eigen patronen.

Huismerk inkt daarentegen zijn patronen die ontwikkeld zijn door een onafhankelijke partij, maar deze patronen zijn wel compatible met de printers van de printfabrikanten.

Nu vraag je je wellicht af waarom deze huismerk inkt dan zoveel goedkoper is. Dat komt, omdat de printfabrikanten vrijwel niks meer verdienen op hun printers. Deze gaan namelijk tegenwoordig voor een schijntje over de toonbank. De inktpatronen of toners moeten uiteindelijk de winst opleveren en daarom worden deze extra duur gemaakt. Een onafhankelijke partij die geen printers ontwikkeld kan daarom deze cartridges en toners veel goedkoper aanbieden.

Mocht je alleen al bovenstaande tip toepassen, dan kun je soms al tot 80% besparen op je printkosten, maar we hebben nog meer tips voor je opgesteld.

Nog meer tips om je printkosten naar beneden bij te stellen

–        Sommige lettertypes kosten meer inkt, dan andere lettertypes. Ecofont is een lettertype dat speciaal is ontwikkeld om op je inkt te besparen. Ecofont letters bevatten kleine gaatjes in de letters, maar deze kun je met het blote oog niet zien. Zij geven aan dat je met hun lettertype tot 50% kunt besparen op je inkt. Je dient dan echter wel een licentie aan te schaffen. Wil je dat niet, dan kun je ook gratis lettertypes gebruiken zoals bijvoorbeeld Courier, Times New Roman of Century Gothic;

–        Dubbelzijdig printen;

–        In conceptkwaliteit afdrukken;

–        Alleen printen wat je echt nodig hebt. Dus met andere woorden; je printgedrag aanpassen.