Riscript
Image default
Aanbiedingen

Hondenvoer met insecten?

Voor uw trouwe viervoeter wilt u uiteraard alleen het allerbeste. Daarom is de kans zeer aanwezig dat u al eens iets gehoord heeft over de toevoeging van insecteneiwit aan huisdiervoeding. Maar is dat nu echt goed voor uw hond? En moet u dan met levende insecten in de weer?

Voor de hond

Het is erg belangrijk dat de juiste hoeveelheden stoffen in het voer van uw huisdier zitten. Zo heeft een hond baat bij arginine, lysine, leucine en valine: allemaal essentiële aminozuren. Daarnaast zijn eiwitten en vitamine erg belangrijk. Ook is het belangrijk om te onthouden dat de ene hond de andere niet is en elke hond zijn eigen wensen en behoeften heeft. Zo heeft een kleine puppy wat meer eiwitten en energie nodig om uit te groeien tot een grote sterke hond. Een oudere hond hoeft daarentegen niet meer te groeien en heeft daarom minder calorieën nodig. Wel heeft een oudere hond, vanwege een verminderde nierfunctie, extra fosfor en ijzer nodig. 

Kattenvoer

Katten mogen zowel droog- als natvoer voorgeschoteld krijgen. Natvoer lijkt echter wel meer op hun natuurlijke dieet van vogels en muizen. Het optimale kattenvoer bevat veel vocht en eiwit en zo min mogelijk groente kruiden en koolhydraten. Het is dan ook geen goed idee om uw diner te delen met uw kat: katten kunnen namelijk erg slecht tegen kruiden als knoflook, ui en bieslook.

Eiwitten

Eiwitten zijn misschien wel het meest belangrijke voedingselement in honden- en kattenvoer. Deze zorgen namelijk voor het opbouwen en onderhouden van spieren, enzymen, bloed en het zenuwstelsel. In hondenvoer zitten verschillende soorten aminozuren afkomstig uit verschillende eiwitten. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om hondenvoer insecten te verkrijgen, hier zitten dan ook plantaardige eiwitbronnen in. 

Zooexperte

Insecten in hondenvoer is een innovatieve eiwitbron en kan een grote bijdrage leveren aan het inperken van milieuschade. Er is bij het gebruik van insecten in voer namelijk geen extra voer nodig om de larven te voeden en er wordt minder water verbruikt. Ook hebben insecten minder ruimte nodig dan vee, verspreiden ze geen schadelijke gassen bij het verteren en is het voer recyclebaar doordat het te gebruiken is als meststof. 

 

https://nl.bellfor.info/