Riscript
Image default
Aanbiedingen

Kosten besparen op je energierekening doe je zo

Kosten besparen op je energierekening doe je zo

Heb je nachtmerries over de torenhoge energierekening aan het einde van de maand? Dat is begrijpelijk nu de prijzen alsmaar verder stijgen. Je kunt er zelf ook een hoop aan doen, door flink wat te bezuinigen. Benieuwd hoe? Lees in deze blog meer hoe je kosten kunt besparen op je energie en waar je in de toekomst op kunt letten.

Bespaar stroomkosten

Haal stekkers uit het stopcontact als een apparaat niet gebruikt wordt. Ook in de stand-by modus verbruiken televisietoestellen of computers stroom. Zet deze apparaten dus helemaal uit om geld te kunnen besparen. Maar ook een telefoonoplader waar geen mobiel is aangesloten verbruikt alsnog energie. Daarnaast vormt het een risico voor brandgevaar. Haal dus overbodige stekkers uit het stopcontact voor een veiligere omgeving en om geld te bezuinigen. Lijkt je dit teveel werk? Kies dan voor een stekkerdoos. Hiermee kun je alle aangesloten apparaten in één keer uitschakelen. 

Stap over naar een duurzame zonneboiler

Je kunt een hoop kosten besparen als je je elektrische boiler de deur uit zet. Gemiddeld verbruikt een elektrische boiler rond de 1.900 kWh per jaar per huishouden. In feite betekent dit een jaarlijks bedrag van 420 euro. Veel geld dat je met een duurzame boiler kunt besparen. Als alternatief adviseren wij over te stappen naar een zonneboiler.

Zet de kachel niet op de hoogste stand

De verwarming verbruikt een hoop energie. Door hem niet op volle toeren te laten lopen kun je een hoop kosten en energie besparen. Je hoeft natuurlijk niet te bibberen van de kou in je eigen huis, maar het is een idee je warmer te kleden zodat de verwarming niet zo hoog hoeft te staan. Bijvoorbeeld door een leuke wintertrui, een zacht dekentje en een paar schattige pantoffels. Hou de deuren en ramen gesloten als de kachel dan toch een keer aanstaat.

Duurzame verlichting in huis

Ledverlichting biedt de uitkomst als je energie wilt besparen. Wist je dat LED verlichting tot wel 90% energiezuiniger is dan een gloeilamp. Als je het goed wilt doen en flink wilt besparen is één lamp niet voldoende. Je zou de LED verlichting dan in het hele huis moeten toepassen. Er is vrijwel voor elke lamp een beter alternatief te vinden bijvoorbeeld LED TL of LED downlights. Om erachter te komen welke mogelijkheden er voor jouw huis, bedrijf of werkplaats zijn adviseren wij naar de website ledlichtstunter.nl te surfen en het brede aanbod eens onder de loep te nemen.