Riscript
Image default
Aanbiedingen

Laat altijd de sloten vervangen na de verhuizing

 

 

Tijdens een verhuizing heeft u veel aan uw hoofd. Er moet logistiek veel geregeld worden in een korte tijd. Toch doet u er goed aan om direct na de verhuizing uw sloten te vervangen. Ook al zitten er gloednieuwe sloten op. Het gaat er in dit geval namelijk niet om de leeftijd, maar omdat u simpelweg niet weet wie er allemaal de sleutel van het huis in handen heeft.

 

Nu hoeft u niet gelijk uw vorige bewoner ervan te verdenken dat hij/zij een inbraak zal bekokstoven, maar wie weet heeft een dief ooit de vorige bewoner bestolen. Als het nieuws die dief bereikt dat een nietsvermoedend persoon het huis intrekt dan wordt dat een buitenkans. Neem het zekere voor het onzekere door een ervaren slotenmaker in te zetten bij het vervangen van de sloten na een verhuizing.

 

Is er al eens ingebroken?

 

Handige informatie om te weten is: is er al eens ingebroken? Dit kunt u via de gemeente opvragen. Zodoende weet u of uw nieuwe woning zwakke punten heeft waar aan gedacht moet worden. Was het de achterzijde, de bovenste verdieping of een bovenlicht gebruikt? Al deze zaken kunnen benut worden om een beter beeld te krijgen van de algehele beveiliging van uw nieuwe woning.

 

Daarnaast is het een gegeven dat inbrekers een neiging hebben om terug te komen op eerdere slachtoffers. Zij kennen het gebied immers goed en hebben ervaring met de structuur van het huis. Tussen de 12% en 25% komt terug bij een al reeds ingebroken woning.

 

Algemene zaken om op te letten

 

Verder zijn er de algemene tips om op te letten. U kunt nog zo’n goede beveiliging hebben, als u uw ramen open laat tijdens het uitlaten van de hond dan vergroot u het risico. De meest simpele oplossingen liggen in het gedrag.

 

Zorg dat er altijd een nachtslot in werking gesteld staat wanneer u gaat slapen of het huis uit gaat. Laat verlichting branden en doe alsof er iemand thuis is. Bijvoorbeeld de televisie of radio aan, gebruiksvoorwerpen op tafel etc.

 

Daarnaast zijn er in de bouwmarkten genoeg producten te vinden die u kunt inzetten om de woon- en raambeveiliging te verbeteren. Denk aan barrière stangen voor de bovenlichten, of dievenklauwen voor naar buiten klappende ramen. Een slotenmaker weet u alles te vertellen over welke middelen het meest geschikt zijn voor uw woonsituatie. Win advies in op maat bij een dergelijke partij, maar laat vooral meteen uw sloten vervangen na de verhuizing.