Riscript
Image default
Aanbiedingen

Meer dan puzzelen

Als kind kon je vroeger uren lang puzzelen. Had je de puzzel klaar? Dan was het tijd voor een nieuwe puzzel. Hoe ouder je werd, hoe moeilijker de puzzel ook werd. De details en puzzelstukjes werden elke keer weer iets kleiner. Een puzzel zorgt niet alleen voor vermaak, maar voor veel meer dan dat. Het is een mentale uitdaging om iedere keer opnieuw de puzzel op te lossen. Je hersenen zijn bezig met het nadenken en worden daardoor ondertussen getraind. Lees snel verder en ontdek meer over het puzzelen. Wie weet koop jij binnenkort een puzzel bij de Houtenspeelgoed Shop

Probleemoplossend denken

Een puzzel lijkt vrij eenvoudig, maar de kinderen hebben altijd een doel voor ogen. Ze willen de puzzel namelijk compleet maken. Ze zetten alles op het spel op de puzzelstukjes op de juiste plek te krijgen. Om na het doel te kunnen halen, moeten de kinderen goed nadenken en bepalen ze onbewust een bepaalde strategie. Je denkt zelfstandig na over waar de puzzelstukjes geplaatst worden. Dit stimuleert de verstandelijke ontwikkeling van het kind. Het maken van een puzzel is een bepaald proces. Het kind is voortdurend bezig met probleemoplossend denken, redeneren en op zoek gaan naar een geschikte oplossing. De concentratie wordt hierdoor gestimuleerd. Het kind blijft doorgaan als het eventjes niet lekker loopt. Wanneer het kindje de puzzel heeft opgelost, ontstaat er een enorme trotsheid. 

Stimuleer hand- en oogcoördinatie 

Het kan verschillende pogingen kosten om het juiste puzzelstukje te vinden. Het stukje past niet op de ene plek, dus moet je op zoek gaan naar een ander puzzelstukje. Je ogen en handen zijn overal en nergens om het juiste stukje voor in de puzzel te vinden. Past het stukje niet in de puzzel? Dan gaan de ogen van de kinderen actief op zoek naar een ander stukje wat wellicht past. Voor de kleinere kinderen kan je vooraf beginnen met een inlegpuzzel of sorteerpuzzel. Hiermee wordt de hand- en oogcoördinatie van het kind ook getraind. 

Creëer zelfvertrouwen

Het doel waar ze aan werken is de complete puzzel. Bij het bereiken van een doel, voelen ze een bepaalde voldoening. Ze hebben meerdere pogingen gedaan om de puzzelstukjes op de juiste plek te leggen. Het is een overwinning waar ze trots op zijn. De eigenwaarde en het zelfvertrouwen van het kindje krijgen hierdoor een enorme boost. De puzzel vormt de basis voor andere uitdagingen in het leven die nog gaan komen.

https://www.houtenspeelgoed-shop.nl/