Riscript
Image default
Aanbiedingen

Smokesmarter, smokesmarter.nl

Twee vormen nicotine voor e-liquids

Nic Salt zal je waarschijnlijk niet direct iets zeggen, maar het wordt al wat duidelijker als je weet dat het staat voor Nicotine Salt, oftewel nicotine zout. Nic Salt is een van de twee vormen van nicotine die gebruikt worden voor e-sigaretten, freebase nicotine is de andere. Benieuwd naar het verschil? Lees dan dit blog.

Natuurlijk
Nic Salt is de meer natuurlijke vorm van nicotine die gebruikt kan worden in e-liquids. Het is de nicotine die ook wordt aangetroffen aan de binnenkant van tabaksbladeren. Het is alleen wel wat lastiger om deze soort te gebruiken in je e-sigaret. Gelukkig is daar een oplossing voor gevonden. De nic salts moeten namelijk op zeer hoge temperatuur verdampen, hoger dan bij de freebase nicotine. Om ervoor te zorgen dat je toch gewoon kunt dampen, wordt er benzoëzuur toegevoegd, ook een natuurlijk product. Deze stof zorgt ervoor dat de ph-waarde van de nicotine in de nic salts worden verlaagd en maakt dat de damp die je voelt veel zachter is. Op onder andere smokesmarter.nl vind je meer informatie over het proces en de verschillende manieren van gebruik. 

Freebase
Zoals gezegd is Nic Salt de meer natuurlijke vorm van nicotine. Freebase nicotine komt echter het dichtst in de buurt bij echte tabak. Voor freebase wordt ammoniak toegevoegd aan nicotine, om ervoor te zorgen dat de nicotine ook het gewenste effect heeft. Freebase is de meest voorkomende vorm in e-liquids en is het meest geschikt voor mensen die al langer vapen of die veel damp willen van hun e-sigaret. Wil je stoppen met roken door af te bouwen met een e-sigaret? Dan is het niet verstandig de freebase te gebruiken. 

Meer weten?
Weet je nou na het lezen van dit blog genoeg om je keuze te maken, of wil je toch nog meer weten over nicotine of e-sigaretten in het algemeen? Neem dan eens een kijkje bij bijvoorbeeld Smokesmarter. Bij deze webshop vind je alle verschillende smaken e-liquids en vind je nog meer informatie over e-smoken.