Riscript
Image default
Winkelen

Waarom elke cambio een valsgeld detectiepen nodig heeft

Voor veel cambio’s is een valsgeld detectiepen van cruciaal belang om hun werk goed te kunnen doen. Natuurlijk kan men zijn ogen goed de kost geven bij het accepteren van biljetten, maar toch is er een kans dat er vals geld aan een cambio bij wordt gepresenteerd. Daarom is het van groot belang dat elke cambio de nodige maatregelen treft om vals geld te kunnen detecteren, waaronder het gebruik van een valsgeld detectiepen. Hier zijn 5 redenen waarom dit van cruciaal belang is:

1. Stopt meer vals geld

Als een klant een valse bankbiljet probeert te betalen, dan kan de cambio dat met een detaectiepen gemakkelijk opsporen en voorkomen dat er toch verkeerde bankbiljetten in het systeem komen. Dit maakt het voor mensen die vals geld in het verkeer willen brengen een stuk moeilijker om dit geld te gebruiken.

2. Bespaart veel moeite

Het accepteren van vals geld is een zorgeloze taak als men een valsgeld detectiepen gebruikt, en uiteindelijk zal het ook heel wat tijd besparen. In plaats van een uitputtende, tijdrovende audit van elk bankbiljet dat de cambio binnenkomt is het gewoon een zaak van een snelle scan. Bovendien kunnen ze zo voorkomen dat ze vals geld accepteren, wat uiteindelijk veel problemen kan schelen.

3. Minder geldverlies

Het accepteren van vals geld kan financieel gezien heel vervelend zijn. Als een klant muntgeld gebruikt voor een aankoop, dan is het niet zo’n probleem omdat zelfs als het vals geld is, de cambio zal worden betrapt. Maar als er bankbiljetten worden gebruikt, kan het vals geld worden genoteerd als een reële betaling. Dit betekent dat het geleverd geld uiteindelijk niet kan worden teruggedraaid en dat er echt geld verlies is.

4. Gemakkelijk op te sporen

Met een detectiepen is het opnieuw heel gemakkelijk om vals geld op te sporen. Het enige wat nodig is, is het bankbiljet langs de pen te halen en als het valide is, zal de pen alarmsignalen produceren. Als de valsgeld detectiepen kan worden geconfigureerd zo dat deze automatisch alarm slaat bij aanwijzing van valse bankbiljetten, dan kan de cambio gemakkelijk voorkomen dat er valse gelden worden geaccepteerd.

5. Kan valse euro’s detecteren

Hoewel er veel verschillende soorten vals geld in het verkeer worden gebracht, heeft een valsgeld detectiepen de mogelijkheid om zelfs de nieuwe euro te detecteren. De pen produceert geen alarmsignalen als de biljetten valide zijn, waardoor cambio’s vals geld kunnen voorkomen zonder dat dit ten koste gaat van de klanten.

Met alle voordelen die een valsgeld detectiepen met zich meebrengt, is het duidelijk waarom elke cambio een detectiepen moet huren of kopen om ervoor te zorgen dat er geen vals geld wordt aanvaard. Om het maximale uit uw valsgeld detectiepen te halen, bestel u dan een getest exemplaar.

Conclusie

De meeste cambio’s zijn zich niet bewust dat hun geld ook vals kan zijn, wat kan leiden tot ernstige problemen. Een valsgeld detectiepen is daarom een cruciaal onderdeel bij het voorkomen dat er vals geld in het verkeer wordt gebracht. Als iedere cambio dit gebruikt, dan kan dit een belangrijke rol spelen om vals geld uit het systeem te houden.

.