Riscript
Image default
Aanbiedingen

Waarom glas gebruiken in meubels?

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker: glas in meubels. Denk maar aan de prachtige glimmende keukenkastjes die met glas zijn afgewerkt. Of aan een wijnklimaatkast met een glazen deur. Glas straalt luxe uit. Het is fragiel en vergt onderhoud, denk maar aan vingervlekken. Maar als je het goed schoon houdt straalt het klasse uit. 

Glas in de keuken

De achterwand boven het aanrecht wordt steeds vaker van glas gemaakt. Glas is relatief makkelijk schoon te maken en druppelvlekken zijn er minder zichtbaar op dan op bijvoorbeeld een stalen achterwand. Ook het aanrechtblad wordt steeds vaker van glas gemaakt, als je het goed schoon houdt blijft het er zeer goed uitzien en gaat het aanrechtblad jaren mee! Het gevaar hierbij is alleen wel dat je absoluut niks op het aanrechtblad mag laten vallen, dan splintert deze in duizenden stukjes. 

Chique uitstraling

Bij bovengenoemde voorbeeld van de wijnklimaatkast, heeft glas het doel om in de kast te kunnen kijken. Zo zien gasten direct welke wijnen er beschikbaar zijn en het creëert ook een chique uitstraling. Vingervlekken zijn wel snel zichtbaar op deze glazen deur. Om dit te voorkomen is het belangrijk de deur altijd aan het handvat te openen. 

Alternatief op glas

Mocht je het risico niet willen lopen om steeds met een doekje het glaswerk weer schoon te moeten poetsen, kun je kiezen voor een glazen deur met RVS rand. Het handvat van de wijnklimaatkast is bevestigd aan het RVS deel dus als je toch per ongeluk de kast aanraakt, dan zal je dit niet direct zien. 

Kwestie van smaak

De keus om wel of niet glas te gebruiken in meubels is uiteindelijk een kwestie van smaak en of je mee wilt gaan in de mode trends. En natuurlijk of je bereid bent om regelmatig een schoonmaakdoekje te pakken en vlekken te verwijderen.https://www.wijnklimaatkast.nl