Riscript
Image default
Winkelen

Waarom schrokbakken het eetgedrag van een hond positief beinvloeden?

Schrokbakken zijn grote speelgoedbakken waarin hondenvoer of snacks in worden geopend. Net zoals kattenbakken zijn schrokbakken een vermaak voor honden waaruit ze voedsel kunnen halen. Het doel van een schrokbak is de eigenaar te helpen het eetgedrag van een hond positief te beïnvloeden. Maar waarom? Je leest er hieronder meer over.

Reden 1: ze maken voeden leuk

Schrokbakken maken het voeren van een hond leuker. Honden houden er van als het voeren een soort spel is. Een schrokbak helpt om het spelen en voeren samen te brengen. Hou er echter wel rekening mee dat je schrokbakken nooit als hulpmiddel moet gebruiken als je hond geen interesse heeft in eten. Een schrokbak is bedoeld om alleen je hond te helpen met het voeren.

Reden 2: ze gaan verveling tegen

In plaats van voedsel dat een hond direct krijgt en direct of uiteindelijk op eet, kiest de hond uit een schrokbak zelf wat hij wil eten. Je hond moet ook de schrokbak “uithalen” om de snacks te krijgen. Dit is speels en veel bevredigender dan een maaltijd waarbij hij alleen kijkt hoe het voedsel voor hem neervalt. Het verhoogt ook de mentale stimulatie van de hond.

Reden 3: ze verminderen negatief schrokgedrag

Honden die last hebben van ongewenst schrokgedrag, zoals proberen voedsel te stelen aan tafel, hebben baat bij het gebruik van een schrokbak. Wanneer alle voedselbronnen – met name voedsel op tafel – worden onthouden aan een hond die last heeft van ongewenst schrokgedrag, helpt dit het probleem vaak te verminderen of zelfs te verhelpen. Door het voeden uit een schrokbak te laten doen voelt de hond zich minder geïntimideerd en kan hij rustig eten zonder de muur te hoeven teren.

Reden 4: ze verhogen de mentale aanwezigheid van de hond

Schrokbakken doen de mentale aanwezigheid van de hond vergroten. Ze zorgen ervoor dat de hond zich moet concentreren op het vinden en eten van voedsel uit schrokbakken. Als een hond zich geconcentreerd moet voelen om zijn voedsel te verkrijgen, zal hij door deze actie meer betrokken en gefocust zijn. Dit is ook een vorm van training die je hond veel meer geestelijke prikkels geeft, omdat het de cognitieve vaardigheden van de hond verbetert.

Reden 5: ze bevorderen slow feeding

Slow feeding bestaat uit het eten van kleinere hoeveelheden voedsel langzamer. Dit is om mest te voorkomen. Een schrokbak kan deze methode van voeren bevorderen, omdat de hond moet proberen de inhoud van de bak te ontdekken voordat hij zijn voedsel krijgt. Hierdoor zal de hond meer moeite doen met het eten, wat resulteert in het eten van kleinere hoeveelheden tegelijk en het beter proeven van voedsel.

Als je een schrokbak inzet om het eetgedrag van je hond positief te beïnvloeden, kun je je voorstellen dat er tal van voordelen zijn. Allereerst zorgen schrokbakken ervoor dat je hond langer bezig is met het eten, wat resulteert in sneller verzadigd zijn. Ook verminderen ze ongewenste schrokgedrag en verbeteren ze de mentale aanwezigheid van een hond. Als je meer wilt weten over welke schrokbak het beste bij je past kun je hier kijken.

Conclusie

Schrokbakken zijn een grote aanwinst als het gaat om het positief beïnvloeden van het eetgedrag van een hond. Ze maken voeden leuk, gaan verveling tegen, verminderen negatief schrokgedrag, verhogen de mentale aanwezigheid van de hond en bevorderen slow feeding. We hopen dat je wat geleerd hebt over wat schrokbakken met een hond kunnen doen!

.