Riscript
Image default
Aanbiedingen

Welke competenties heb je nodig als doktersassistente

Als doktersassistente werk je zelfstandig, maar de verantwoordelijkheid ligt bij de huisarts. Je hebt veel verschillende taken die je moet uitvoeren. Het is dus een erg afwisselende baan en geen dag ziet er hetzelfde uit. Door de vele taken die je moet uitvoeren, moet je beschikken over verschillende competenties. Vraag jij je af over welke competenties je moet beschikken als je wilt werken als doktersassistente? Lees dan snel verder en kom erachter!

1. Communiceren 

Een doktersassistente moet goed kunnen communiceren. Eén van de taken van een doktersassistente is het beantwoorden van de telefoon. Je moet patiënten direct kunnen helpen door hun vragen te beantwoorden, of je moet een afspraak inplannen. Goede communicatie is hierbij erg belangrijk. 

2. Samenwerken 

Als doktersassistente ondersteun je het werk van de huisarts. Het is daarom belangrijk dat je goed kunt samenwerken. Tijdens gezamenlijke overleggen bespreek je de vragen van patiënten. Het is belangrijk om samen de hulp te bieden die een patiënt nodig heeft. 

3. Organiseren 

Het inplannen van afspraken met patiënten heeft alles te maken met organiseren. Je moet ervoor zorgen dat de agenda goed ingedeeld wordt en dat voor elke patiënt genoeg tijd wordt genomen. Als doktersassistente plan je ook de afspraken van de huisarts in. Het goed kunnen organiseren is dus erg belangrijk.  

4. Professioneel handelen

In het werkveld moet je altijd professioneel kunnen handelen, maar als doktersassistente is dit soms extra belangrijk. Je moet vragen van patiënten netjes behandelen en de patiënt op zijn of haar gemak stellen. Sommige patiënten vinden het namelijk niet fijn om naar de dokter te gaan of schamen zich zelfs. Als doktersassistente moet je je professioneel opstellen en de patiënt een fijn gevoel geven, ongeacht de reden waarvoor de patiënt een bezoek brengt aan de dokter. 

5. Vakinhoudelijk handelen

Je moet als doktersassistent natuurlijk over de juiste kennis beschikken om patiënten te kunnen helpen. Je moet jouw competenties op het gebied van zorgverlening ontwikkelen en inzetten wanneer je patiënten helpt.

Op zoek naar een baan als doktersassistente? 

Ben je naast je studie op zoek naar een medische bijbaan als doktersassistente? Of ben je op zoek naar een vaste baan? Dan raden wij je aan om eens te kijken op de website van Auxilio. Dit bedrijf zorgt voor een continue personeelsbezetting in de zorg. Auxilio heeft een groot aanbod aan medische vacatures door het hele land.  

 

https://www.auxilio.nl/