Riscript
Image default
Aanbiedingen

Zo kun jij bijdragen aan een minder grote impact op het milieu

Zo kun jij bijdragen aan een minder grote impact op het milieu 

Vandaag de dag is onze impact als maatschappij maar ook zeker als individu ontzettend groot. Onze ecologische voetprint is gigantisch en de aarde begint het erg moeilijk te krijgen met alles wat wij van haar vragen. Het is daarom belangrijk om af en toe stil te staan bij de kleine dingen waar we een groot verschil mee kunnen maken. Wanneer iedereen zijn steentje bijdraagt hebben we een kans om het tij te keren. Onze massaconsumptie is op dit moment een van de grootste vervuilers van deze aarde. Doordat we snel uitgekeken zijn op materieel en we fan zijn geworden van de snelle trends en makkelijke, luie opties, creëren we gigantisch veel afval. Veel meer afval dan de wereld aankan. 

 

Perfecte producten worden weggegooid

Er worden dagelijks producten en spullen weggegooid waar helemaal niks mis mee is. Door overconsumptie en overproductie wordt de afvalproductie alleen maar groter en groter. Wanneer de iPhone 13 uitkomt is de iPhone 11 niet interessant meer. Vorige zomer liepen alle dames in een high waist jeans, die kunnen in de prullenbak want deze zomer draait het allemaal om de low waist jeans. Ook zien we steeds vaker dat huishoudelijke apparaten niet meer gerepareerd worden maar direct naar de stort worden gebracht. 

 

Apparatuur repareren is waardevol voor het milieu

Veel huishoudelijke apparaten worden snel vervangen wanneer er een onderdeel kapot is. Dit komt doordat veel mensen er automatisch vanuit gaan dat wanneer iets kapot is, het vast niet meer gerepareerd kan worden. De tijd en moeite investeren in een reparatie is moeilijker dan het weggooien en een nieuwe kopen. Dit terwijl juist het verwerken van machines en apparaten zoveel impact heeft op onze wereld. Wanneer jouw stofzuiger bijvoorbeeld niet zo goed meer zuigt kun je heel eenvoudig kijken tussen de stofzuiger onderdelen en onderdelen voor andere huishoudelijke apparaten vind je bij fixpart.nl

https://fixpart.nl/