Riscript
Image default
Rechten

Appartementsrechten splitsen doe je bij een vakkundige notaris

Bij het kopen van een appartement horen appartementsrechten. Dit recht maakt jou namelijk eigenaar van een deel van een gebouw waar jij het exclusieve gebruiksrecht op hebt. Het is dus van belang dat jij bij het splitsen van de appartementsrechten van een gebouw de juiste rechten krijgt. Dit controleer je voordat je de splitsingsakte tekent bij de notaris. Andersom moet je, als je als eigenaar van een gebouw een deel van het gebouw als appartement gaat verkopen, appartementsrechten afstaan aan de koper. De splitsingsakte wordt opgesteld door een professionele notaris. Schakel hiervoor de notarissen van Kooijman Autar uit Rotterdam in. Dit notariskantoor heeft een notaris beschikbaar voor ieder deelgebied:

  • Onroerend goed
  • Ondernemen
  • Familierecht
  • Estate planning
  • Bedrijfsoverdracht
  • Schepen

Een notaris voor ondernemers bij bedrijfsovername

Het is van belang dat je bij bedrijfsovername een goed opgeleide notaris in de arm neemt. Deze notaris zorgt ervoor dat alles eerlijk verloopt en dat er geluisterd wordt naar uw wensen. Als ondernemer is het namelijk lastig om overal verstand van te hebben. De notarissen van dit kantoor in Rotterdam nemen je deze zorg uit handen en helpen je met bijvoorbeeld het uitgeven en certificeren van aandelen. Iets wat veel gebruikt wordt bij een bedrijfsovername in familieverband. Tijdens het certificeren van aandelen wordt het economisch belang van de aandelen gescheiden van de zeggenschapsrechten.

Particuliere zaken

Naast het certificeren van aandelen en andere zaken als fusies of reorganisaties, kun je bij Kooijman Autar ook terecht als particuliere klant. Je wordt hier geholpen bij het opstellen van een samenlevingscontract of een testament, maar ook voor het wijzigen van de huwelijkse voorwaarden. Ook voor advies over het besparen van belasting en het leren omgaan met vermogen maak je een afspraak bij een van hun notarissen. Dit doe je met behulp van de contactgegevens op hun website. Het is ook mogelijk om langs te gaan bij het gratis inloopspreekuur.