Nieuwe artikelen

De werkzaamheden van een elektricien

 

Een elektricien voert verschillende werkzaamheden uit als het aanleggen van inductie kookplaat, perilex, stopcontacten, aardlekschakelaar, zonnepanelen, laadpalen, 2 en 3 fase aansluitingen en buitenverlichting. Daarnaast vervangt de elektricien ook meterkasten, groepenkasten en stoppenkasten. Het verplaatsen en samenstellen van meterkasten is ook één van de belangrijke taken. Het oplossen van stroomstoringen en kortsluitingen gebeuren dagelijks. Het is een beroep dat niet door iedereen uitgevoerd kan worden. Je dient hiervoor 3 of 4 jaar lang voor te studeren. Daarnaast hoor je gezond en bestendig te zijn tegen zware werkomstandigheden, want het beklimmen, kruipen, knielen en buigen voor een elektricien een alledaagse handeling.

Wat heb je nodig?

Om een elektricien te kunnen worden dien je mbo-niveau opleiding te volgen. Tegenwoordig heb je veel scholen die deze opleiding aanbiedt. Na het behalen van een mbo-diploma is het mogelijk om een hbo-niveau opleiding te studeren. Deze opleidingen duren meestal tussen de 3-4 jaar. De maandelijkse inkomen wordt bepaald op basis van opleiding, werkervaring en contracturen. De inkomens liggen bij een 40 uur contract tussen €2250 en €2500. Een loonsverhoging is van toepassing bij een doorgroei in functie. De centrale examen wordt sinds 2019 niet meer in Brussel afgenomen. De laatste examen wordt afgelegd op je huidige school.

Bespaar al het denkwerk

Wil je nieuwe stopcontacten aanleggen? Het eerste wat je doet is contact opnemen met een professionele elektricien uit jouw buurt. De elektrische installaties zijn namelijk gevoelig en bij een verkeerde zet kunnen de onderdelen snel kapot gaan. Dit zorgt voor meer storingen en problemen, wat absoluut niet de bedoeling is. Je kunt telefonisch of per e-mail contact opnemen voor vragen. Daarnaast is het ook mogelijk om gratis een offerte aan te vragen. Hierin zie je benodigde materialen, projectduur en de totale kosten terug. Met een goede advies van een deskundige heb je zo een duidelijke stappenplan. Hiermee behaal je de gewenste eindresultaat in een korte tijd.

 

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Riscript.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

De toekomst van vloeren: innovaties uit Eemnes

    Vloeren zijn een essentieel onderdeel van elke ruimte, of het nu gaat om je huis, kantoor of een industriële omgeving. Maar wist je dat er in Eemnes baanbrekende innovaties plaatsvinden op het gebied van vloeistofdichte vloeren? Laten we eens dieper duiken in deze fascinerende wereld en ontdekken wat de toekomst in petto heeft.   Wat zijn vloeistofdichte vloeren?   Vloeistofdichte vloeren zijn speciaal ontworpen om te voorkomen dat vloeistoffen door de vloer heen dringen. Dit is cruciaal in omgevingen waar hygiëne en veiligheid voorop staan, zoals in de voedingsmiddelenindustrie, gezondheidszorg en farmaceutische sector. Maar ook in garages, werkplaatsen en zelfs woonhuizen kunnen deze vloeren een waardevolle toevoeging zijn.   Waarom kiezen voor vloeistofdichte vloeren?   De voordelen van vloeistofdichte vloeren zijn talrijk. Ze bieden niet alleen bescherming tegen vloeistoflekkages, maar zijn ook eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Dit maakt ze ideaal voor ruimtes waar hygiëne van

Gepubliceerd door Riscript.nl