Riscript
Image default
Woning en Tuin

Een boxspring kopen, waar let je op?

Ga je een boxspring kopen? Dan heb je in ieder geval die keuze al gemaakt! Het had namelijk ook ieder ander soort bed kunnen zijn. Maar wat ons betreft is een boxspring een goede keuze. Ze zien er vaak chique uit en ze liggen heerlijk. Het is niet voor niets, dat vrijwel elk zelf respecterend hotel gebruik maakt van boxsprings. Er is zelfs een speciaal woord voor, namelijk een hotelbed

Waar let je verder op tijdens de aanschaf van een boxspring

Het is duidelijk dat je een boxspring gaat kopen dus gaan we nu dieper in op het soort boxspring. We kennen namelijk veel verschillende soorten en maten. 

De hoogte van de boxspring

Een belangrijke keuze gaat over de hoogte van de boxspring. Ben je al wat ouder? Dan raden we je aan om een bed te kopen met een lage instap. Ben je nog jong en een echt poetser? Dan is het wellicht handig om een wat hoger bed aan te schaffen, zodat je er gemakkelijk met de stofzuiger onderdoor kunt. Heb je een robotstofzuiger? Zorg dan dat je een bed koopt waar de robotstofzuiger gemakkelijk onder door kan. 

De breedte van de boxspring

De breedte van een bed is echt een persoonlijke keus. Slaap je alleen, dan kun je een eenpersoonsbed kopen, maar je kunt ook prima het grootste tweepersoonsbed kopen van 180 cm breed. Dit is om twee redenen helemaal geen gek idee. Ten eerste is een boxspring geen goedkope aanschaf en mocht je dus in de toekomst wel met een partner gaan slapen, dan hoef je niet opnieuw een tweepersoonsbed aan te schaffen. En ten tweede ligt het gewoon heerlijk ruim. Maar daar moet je natuurlijk wel van houden.

Let wel op! Meet altijd eerst je slaapkamer op. Die bepaald uiteindelijk de breedte van je boxspring. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat de boxspring je complete slaapkamer in beslag neemt. 

De lengte van je boxspring

Voor lengte van een boxspring kennen we een aantal richtlijnen. De standaard lengte is 200 cm. Ben je langer dan 185 cm dan wordt er over het algemeen aangeraden om te zoeken naar een niet standaard lengte. Ben je langer dan 185 cm, maar korter dan 195 cm, dan volstaat een 210 cm lange boxspring. Ben je langer dan 195 cm, dan wordt zelfs aangeraden om te zoeken naar een 220 cm lange boxspring. 

Iemand die de keuze heeft gemaakt om een 140 cm brede boxspring te kopen, omdat zijn slaapkamer niet heel groot is, maar hij wel met twee personen in een bed slaapt. En diegene is 189 cm lang. Diegene raden wij dus een boxspring aan van 140 bij 210 cm.

Gerelateerde artikelen

Een nieuwe look voor je interieur

Vastgoedontwikkelaars: wat heeft u als opdrachtgever aan vastgoedontwikkeling?

Spiegels en klokken koop je bij Deens