Riscript
Image default
Auto's en Motoren

Elektrische auto-chip – hoe het eenvoudig te installeren

Wat is een elektrische auto-chip? In eenvoudige termen is het een apparaat waarmee u uw elektrische auto kunt koppelen aan uw thuislaadsysteem. Op deze manier kunt u uw elektrische auto’s elektriciteit van de batterijen gebruiken om uw huiselijke apparatuur aan te zetten en uw elektronische items op te laden, zoals uw laptop of mobiele telefoon. Door een auto-chip te gebruiken, zijn we in staat om te profiteren van een zeer kosteneffectieve manier om onze huidige voertuigen om te zetten op elektriciteit. Veel van de huidige plannen voor het omzetten van auto’s om op elektriciteit te lopen, zijn erg duur en omdat ze veel arbeid en vaardigheid nodig hebben, kunnen de meeste mensen ze niet betalen.

 

Een auto-batterij is eigenlijk een verzameling chemicaliën en metalen die samen met een kurklaag en een beschermende coating wordt gehouden. Telkens wanneer je je auto aansluit, worden deze chemicaliën en metalen gemengd en worden gedwongen om te mengen met de zuurstof in de lucht die ervoor zorgt dat ze ionen en vrije radicalen maken die het schilderwerk en de afwerking beschadigen. Wanneer u uw auto heeft aangesloten, gaan de chemische reacties door, omdat ze voortdurend worden gemengd met de zuurstof in de lucht. In de loop van de tijd zorgt dit ervoor dat alles te verslechteren en begint uw auto tekenen van slijtage te tonen als gevolg hiervan.

De enige echte manier om te voorkomen dat dit is om ervoor te zorgen dat u een goed functionerende autobatterij hebt, maar de kosten van het vervangen van een batterij zijn extreem hoog.

 

Dit is waar een elektrische auto chippen in het spel komt, omdat u uw huidige elektrische systeem kunt gebruiken om uw elektronische apparaten in plaats van de batterij op te laden. Door uw auto rechtstreeks aan de elektriciteitsvoorziening te koppelen, kunt u de batterij omzeilen en gebruiken alleen de stroombron van de elektrische auto’s om de apparaten die u nodig heeft op te laden. Dit is een veel kostene kosteneffectieve manier om elektrisch te gaan dan simpelweg uw hele motor te vervangen, wat ook aanzienlijk duurder is.

 

Dus, hoe werkt dit? Er zijn eigenlijk twee verschillende manieren waarop u een elektrische auto-chip kunt installeren. De eerste is door de componenten in de bestaande bedrading van de auto’s te solderen. Hiermee kunt u de huidige bedrading van de auto omzetten om de nieuwe componenten in de auto te laten integreren.

Hoewel dit in staat zal stellen om de auto gemakkelijk te converteren, is het geen aanbevolen methode omdat u het risico loopt om een korte en potentieel fatale elektrische schok te creëren.

 

De andere en duurdere manier om een elektrische auto-chip te installeren, is om een programmeur te gebruiken. Dit betekent in principe dat u de contactsleutel in een elektronisch apparaat maakt waarmee deze kan communiceren met uw voertuigencomputersysteem. Vanaf hier is het in staat om de gegevens uit de chip te lezen en vervolgens te programmeren om met het huidige bedradingssysteem te werken. Dit is niet zo eenvoudig als het klinkt, maar is eigenlijk vrij eenvoudig te doen. De programmeurs zijn online beschikbaar en zijn relatief goedkoop.

 

De definitieve methode om de chip te installeren is door de hele auto volledig te vervangen. Hoewel dit klinkt als de meest drastische oplossing, is het eigenlijk dat niet. De reden waarom het zo drastisch is, is dat het de mogelijkheid voor u verwijdert om de batterij op te laden. Daarom kunt u uw elektrische auto niet gebruiken om naar het werk te gaan, energie op te slaan of zelfs op vakantie te gaan. Daarom wordt ten zeerste aanbevolen dat u met een expert in dit gebied spreekt om te bespreken welke van deze methoden het beste is voor u en uw auto.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/