Riscript
Image default
Auto's en Motoren

Paruzzi: meer dan een webwinkel voor VW Classic supplies

Het in Yerseke gevestigde Paruzzi is bekend bij bezitters van klassieke Volkswagens in heel Europa. Zij bestellen onderdelen en onderhoudsproducten online en krijgen die binnen een paar dagen geleverd. Het gaat zowel om grote artikelen als een VW Buggy kit en een nieuwe bumper, als om kleine parts als een achterlichtlens, moeren en bouten. Op www.paruzzi.com kun je ook zaken op zoeken / berekenen en om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Populair is de Paruzzi catalogus. Die is er in 7 varianten, voor ieder type VW. Elke versie is zowel op papier als digitaal te raadplegen. Hij kost € 7,50. Let op, als je een bestelling plaatst van € 50,00 of meer, dan krijg je de catalogus er gratis bij. Via de button ‘technische info’ op de Paruzzi site kom je terecht bij een aantal handige tools:

-bouwjaar herkenning;

-motor herkenning;

-stroomverdeler / ontstekingstool;

-motor calculator;

-versnellingsverhoudingen calculator.

Ga jij binnenkort je Kever restaureren? Het is handig om te weten wat een stroomversneller is. Dit onderdeel van het ontstekingssysteem van de conventionele benzinemotor doet het volgende:

-het onderbreken van de stroom door de bobine (ontstekingsspoel) op de juiste momenten;

-het verdelen van de hoogspanningspuls (die door inductie is opgewekt) en deze naar een bougie leiden.

Door de jaren heen zijn er veel verschillende stroomverdelers op de markt gekomen. De kans is groot dat jouw wagen niet meer over het originele exemplaar beschikt. Dat is geen probleem; stroomverdelers zijn in de meeste gevallen goed uitwisselbaar. Het Paruzzi-team heeft de stroomverdeler / ontstekingstool online gezet zodat jij snel kunt achterhalen welke onderdelen -die geschikt zijn voor jouw stroomverdeler- op voorraad zijn.

Vaste bezoekers van de Paruzzi site kunnen we de nieuwsbrief van harte aanbevelen. Die staat op volgorde van verschijning (de laatste als eerst) online. Je kunt er ook voor kiezen de nieuwsbrieven voortaan per mail te ontvangen. In de brief van februari 2021 worden onder meer de volgende items besproken: voorste benedenhoek reparatiedeel Bus T25/T3, stuurhuis afstelhuls / wormwiel keerring en originele 10.9 zeskantbouten M10.

https://www.paruzzi.com/nl