Riscript
Image default
Computers / Systems

Fijne glasvezel

Een goede internetverbinding is tegenwoordig onmisbaar. Het liefst is deze ook nog eens stabiel en snel want zowel in het werk als in het privé maken we veel gebruik van het internet. Met de opkomst van glasvezelbekabeling kan er gelukkig steeds makkelijker aan deze vraag worden voldaan.

Het is natuurlijk ook eigenlijk helemaal nog niet zo lang geleden dat we nog via de telefoonlijn moesten inbellen om gebruik te kunnen maken van het internet. Het was natuurlijk wel een beetje vervelend dat je tegelijkertijd ook niet meer kon bellen of gebeld kon worden, omdat toen nog zeker niet iedereen een mobiele telefoon had. Toen hierna de opkomst van ADSL ervoor zorgde dat we iets sneller en apart van de telefoonlijn gebruik konden maken van het internet, was iedereen daar al heel blij mee. Bovendien stelde ADSL ons in staat om onbeperkt gebruik te maken van internet, een ontwikkeling waardoor het internet nog veel populairder werd.

Nu is er echter weer een nieuwere en betere manier van internetverbinding maken, in de vorm van glasvezel. Een goede glasvezelspecialist kan een netwerk voor je aanleggen dat nog vele malen sneller is dan het netwerk waar je nu op werkt. Glasvezel is namelijk heel erg snel, namelijk zo snel dat je nog niet eens kunt zeggen hoe snel het eigenlijk is, omdat de wetenschappers dat nog niet hebben kunnen berekenen.

Een ander voordeel van glasvezel is dat het signaal heel stabiel is. Dat geeft minder vaak storingen en onderbrekingen in het signaal. Bovendien is glasvezel ook een ideale manier om informatie dus heel stabiel maar ook ver te kunnen dragen. Een netwerk in je eigen huis of op de werkplek is daarom dus in ieder geval geen enkel probleem. Je zult op elke gewenste plek op die locatie even goed en even snel gebruik kunnen maken van je internetverbinding.

http://www.optinet.nl