Riscript
Image default
Tweewielers

Ga veilig de weg op met de juiste verzekering

Iedereen die in Nederland eigenaar is van een scooter, is verplicht om deze te verzekeren alvorens je de weg op mag. Een scooterverzekering dekt minimaal de schade die wordt toegedaan aan derden door schuld. Je kunt er bij het afsluiten van de verzekering voor kiezen om voor een basisverzekering te gaan, of om je verzekering verder uit te breiden.

 

Basisverzekering of extra dekking?

De basisverzekering, ook wel WA-verzekering genoemd, dekt alleen schade aan derden. Je kunt de WA-verzekering uitbreiden met een diefstaldekking, die ook dekking biedt aan schade door diefstal en joyriding. Ten slotte kun je daar bovenop ook nog extra dekking nemen voor aanrijding. Dan ben je naast de eerder genoemde zaken ook gedekt voor schade door brand, storm, hagel, botsing, omvallen, vandalisme en voor schade aan je scooter inclusief eigen schuld.

Het is niet verplicht om een scooterverzekering met extra dekking af te sluiten. Dit is geheel vrijwillig. Als je bijvoorbeeld in een drukke stad woont, of het gevoel hebt dat je jouw scooter maar beter wel kunt verzekeren voor diefstal, kun je ervoor kiezen om wel een extra dekking te nemen.

 

Maak de verzekering compleet

Ten slotte kun je de verzekering voor jouw scooter nog verder uitbreiden met een verhaalservice of ongevallen opzittendenverzekering. De verhaalservice helpt bij het verhalen van schade in het geval dat je bij een aanrijding of ongeluk betrokken raakt. Een ongevallen opzittendenverzekering keert een bedrag uit als jij of een passagier gewond raakt.