Riscript
Image default
Aanbiedingen

Is je kat nu al uitgekeken op de nieuwe krabpaal? Probeer dit eens!

Is je kat nu al uitgekeken op de nieuwe krabpaal? Probeer dit eens!

Net als een kattenbak met grit en voer- en drinkbakjes is ook een krabpaal onmisbaar wanneer je één of meerdere katten hebt. Krabpalen zijn in verschillende formaten en prijsklassen te koop. Heb je net een super luxe en duur model voor jouw geliefde pluizenbol aangeschaft, blijkt dat jouw kat er na enkele weken al op is uitgekeken. Had je je zuurverdiende geld net zo goed ergens anders aan kunnen besteden, nietwaar? Gelukkig zijn er verschillende methoden om de krabpaal weer aantrekkelijk te maken voor jouw kat. Hieronder lees je enkele tips hoe je dat doet.

 

Lok je kat ernaar toe met snoepjes

Snoepjes vallen bij de meeste katten wel goed in de smaak. Probeer je kat daarom eerst eens met zijn of haar lievelingssnoepjes naar de krabpaal te lokken. Stippel hiervoor bijvoorbeeld een route van snoepjes uit richting de krabpaal. Of laat je kat eerst even aan een snoepje snuffelen en leg die vervolgens op de krabpaal neer. Let er hierbij op dat jouw kat jou met zijn of haar blik volgt. Dit maakt de kans groter dat hij of zij denkt: “aha, daar moet ik heen voor mijn snoepje!”

 

De aantrekkingskracht van catnip

Catnip, je hebt er vast al wel eens van gehoord en misschien heb je al wel een flesje catnip spray in de kast staan. Catnip, oftewel kattenkruid, heeft een enorme aantrekkingskracht op katten. Er zit een bepaald stofje in wat onweerstaanbaar is voor katten. Spray een beetje op de krabpaal en jouw kat zal er niet meer omheen kunnen. Het zal niet lang duren voordat hij of zij de krabpaal opnieuw ontdekt heeft.

 

Voorzie de krabpaal van nieuwe, uitdagende speeltjes

Veel luxe krabpalen hebben één of meerdere objecten waar de kat mee kan spelen. Het kan zijn dat jouw kat de krabpaal niet aantrekkelijk meer vindt omdat de nieuwigheid van de speeltjes af is. Voorzie de krabpaal eens van nieuwe, uitdagende speeltjes en de kans is groot dat jouw kat niet meer van het krabmeubel is weg te slaan! Tip: kies voor speeltjes met kattenkruid of spray wat catnip spray op het speeltje om het nóg aantrekkelijker te maken.

 

https://www.krabpaal.nl/