Riscript
Image default
Auto's en Motoren

Kilometerregistratie voor Belastingdienst

Gaat u voor de Belastingdienst kilometerregistratie bijhouden? Een kilometerregistratie voor de Belastingdienst moet sluitend zijn en aan bepaalde eisen voldoen. Het is daarom gebruikelijk dat de kilometerregistratie wordt bijgehouden met een blackbox in de auto. De blackbox registreert alle gereden kilometers en maakt hier ritten van, die u online via een online account of smartphone app bekijkt.

 

Bijtelling 2021

Twijfelt u nog of u in 2021 de kilometerregistratie bij gaat houden? De voornaamste reden om een kilometerregistratie voor de Belastingdienst bij te houden is om aan te kunnen tonen dat er op jaarbasis niet meer dan 500 km privé met de auto van de zaak is gereden. Indien dit het geval is, hoeft er namelijk geen bijtelling (2021) betaald te worden.

Geen bijtelling maar kilometerregistratie

Om de bijtelling in 2021 te ontwijken dient er een kilometerregistratie bijgehouden te worden. In de kilometerregistratie moet in ieder geval staan om welke auto het gaat, dus het kenteken, merk en type van de auto. Daarnaast moet er per rit aangegeven worden wat het start- en aankomstadres is, de begin- en eindtijd van de rit, hoeveel kilometer er is gereden, wat de kilometerstand is en of het een zakelijke of privérit is geweest. Om dit allemaal handmatig bij te houden, neemt dit veel tijd in beslag en bestaat het risico om fouten te maken in de rittenadministratie.

 

Blackbox auto

De oplossing voor het bijhouden van een sluitende kilometerregistratie is een blackbox die in de auto wordt gemonteerd. De blackbox van TrackJack houdt automatisch alle ritten bij, die u vervolgens bekijkt en beheert via uw eigen online account en via de gratis smartphone app. Bijkomend voordeel van de blackbox van TrackJack is dat het systeem een Keurmerk heeft. Dit betekent dat de blackbox voldoet aan alle eisen die de Belastingdienst stelt voor het bijhouden van een sluitende kilometerregistratie.

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/belastingdienst/