Riscript
Image default
Woning en Tuin

Schoorsteenkap: voor extra veiligheid en uitstraling

Kappen op schoorsteen zijn van een groter belang dan veel mensen denken

Een schoorsteenkap op het dak aanbrengen heeft enkele primaire functies die van groter belang zijn dan veel mensen denken. De belangrijkste reden waarom woningeigenaren ervoor kiezen om een schoorsteenkap op het dak te zetten, is het feit dat deze zorgt voor een hoop extra veiligheid. Een kap op de schoorsteen minimaliseert het risico op woningbranden, doordat er geen vlammen of vuurspetters op het dak terecht kunnen komen. Zeker wanneer je thuis een open haard of een vuurkachel hebt, is de plaatsing van een schoorsteenkap een verstandig idee. Maar wat leveren schoorsteenkappen verder nog op voor jou als huiseigenaar?

Een mooie sierelement op het dak

Schoorsteenkappen zijn niet alleen van belang om een woning met een open haard te beschermen tegen brand, maar ook fraai als extra sierelement. Kies je voor een kap op de schoorsteen, dan heb je de keuze uit moderne en authentieke uitvoeringen om jouw boerderij, rijtjeswoning of villa flink mee te restylen. Zo zijn er vierkante, driehoekige en rond kappen die een visuele aanwinst vormen voor jouw woning. En het oog wil ook wat, of niet soms?

Nuttig tegen ongewenste indringers

Een kap op de schoorsteen plaatsen helpt ook om ongewenste indringers op afstand te houden. Wie een kap plaatst, voorkomt daarmee dat dieren via de schoorsteen de woning in kunnen komen. Of dat vogels een vogelnest in de schoorsteenschacht bouwen. Ook helpt een kap om andere dieren, zoals ratten en muizen, tegen te houden. Dit is zeker het geval als je kiest voor en dichte schoorsteenkap. Een afgesloten trekkap, met een motor erin, helpt daarbij om te zorgen voor een soepeler aanvoer en afvoer van (frisse of vervuilde) lucht.