Riscript
Image default
Bedrijven

Tips bij het huren van een auto

Wil je een auto huren in Nederland of in het buitenland?  Ga je bijvoorbeeld een weekje weg of ga je verhuizen, dan is het handig om te weten waar je op moet letten.  Wij hebben een aantal tips waar jij op kan letten wanneer je een auto huurt, ophaalt of wanneer je deze weer inlevert. Overal in Nederland kun je auto’s huren, zo heb je ook een autoverhuur in Maastricht. Voor je een auto gaat reserveren, vergelijk dan goed bij verschillende verhuurders. Vaak is het zo dat auto’s in klassen verdeeld worden. Zo kan het zijn dat je toch een andere auto krijgt dan op de foto staat. Denk ook na of er andere personen in de auto zullen rijden. Het is namelijk zo dat hier ook extra kosten aan verbonden zijn. Heb je dus speciale wensen, geef dit dan ook aan bij het reserveren.

 

Let op de verzekering

Let goed op aanvullende verzekeringen die in de huurprijs zitten, of er juist bovenop komen. Vaak zit de basisverzekering er al inbegrepen, maar een verhuurder biedt nog tal van andere opties. Denk hierbij aan het afkopen van je eigen risico, een verzekering voor banden of ruiten etc. Hierbij is het van belang dat je een afweging maakt of deze wel benodigd zijn.

  

Een auto huren in het buitenland

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland met het vliegtuig en een auto wilt huren is het belangrijk dit niet bij het vliegveld te doen. Kijk voor particuliere bedrijven buiten het vliegveld die een auto verhuren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het huren van een auto op het vliegveld 10 tot 20% duurder kan zijn.

https://adremlimburg.nl/