Riscript
Image default
Eten en drinken

Uitverkoop – Handig of Niet?

Spullen die in de uitverkoop zijn zijn vaak stukken goedkoper en het kan dus ook lonen om in deze periode je inkopen te doen. Maar, uitverkopen en reclames zijn niet altijd zo voordelig als mensen in eerste instantie denken.

In dit artikel bespreken we aanbiedingen en of deze nuttig zijn.

 

Reclame

Reclame en aanbiedingen zijn niet weg te denken uit onze tijd. Er zijn diverse wetten die ervoor zorgen dat aanbiedingen niet nep zijn. Deze wetten kunnen gevonden worden op: https://wetten.overheid.nl/BWBR0015104/2018-01-01

Zoals met alle wetten zijn er genoeg manieren dat winkels alsnog met “nep aanbiedingen” weg kunnen komen. Dit kan bijvoorbeeld door maar een hele kleine korting te verlenen, of door een tijdje een product uit de schappen te halen of een andere type korting to geven.

 

Supermarkten

In Nederland zijn er vele verschillende supermarkten. Deze beweren allemaal de goedkoopste te zijn, en men zou dus zeggen dat dit betekend dat ze bijna allemaal valse reclames de wereld in helpen. Dit is strafbaar en kan tot hoge boetes leiden, maar het is niet zo zwart-wit.

Alle supermarkten kunnen als goedkoopst uit de best komen, omdat de aanbiedingen in de wekelijkse supermarkt folders die te zien zijn op Folderbode zo veel verschillen. Niet alle aanbiedingen hebben een groot verschil in prijs, maar toch telt het als een aanbieding.

 

Black Friday

Black Friday is een traditie die vannuit America is overgewaaid, en zorgt ook voor vreemde kortingen. Black Friday wordt door vele winkels in Nederland en Belgie aangeduid als de beste dag om je sinterklaas en kerst inkopen te doen. Alles is zogenaamd veel goedkoper dan gedurend de rest van het jaar.

Helaas is de hype vaak niet de realiteit, en zijn er soms maar hele kleine kortingen op producten die dan toch als scherp afgeprijsd geadverteerd worden.

 

Conclusie

Of reclames en kortingen nu ook echt handig zijn is niet makkelijk in te schatten. Wel zouden we aanraden om goed de folders en aanbiedingen in de gaten te houden voordat je een aankoop doet. Door even snel te googlen bespaar je zo een extra 10-20% op een product wat volgens de winkel de laagste prijs daar is!

https://www.folderbode.nl