Riscript
Image default
Woning en Tuin

Vastgoedontwikkelaars: wat heeft u als opdrachtgever aan vastgoedontwikkeling?

Een nieuw bedrijfspand bouwen op een andere locatie of uw winkelpand of agrarische bedrijf uitbreiden dan wel renoveren, is meestal een omvangrijk bouwproject. Dit soort projecten moet natuurlijk professioneel uitgevoerd worden. U wilt tijdens het bouwproces of na de oplevering immers niet met onverwachte zaken, zoals bouwgebreken, juridische bezwaren en soortgelijke ellende te maken krijgen.

Door te kiezen voor het laten vormgeven van uw vastgoedontwikkeling door een kundig bouwbedrijf voorkomt u dit soort problemen. Maar als opdrachtgever heeft u nog veel meer aan het inschakelen van een vastgoedontwikkelaar.

 

Juridisch vooronderzoek bij vastgoedontwikkeling

Bij moderne vastgoedontwikkeling bespreekt de projectleider van het bouwproject samen met u de bouwplannen door om de haalbaarheid binnen de wettelijke kaders te bepalen. Er moet bij bouwprojecten namelijk goed rekening gehouden worden met onder meer milieuwetgeving en de wensen en belangen van omwonende particulieren en/of bedrijven. Gebeurt dit niet of niet goed, dan wordt er door de gemeente geen bouwvergunning verstrekt en kunnen uw bouwplannen niet uitgevoerd worden.

 

Een vastgoedontwikkelaar organiseert het complete bouwproces

Vastgoedontwikkeling staat voor veel meer dan alleen kijken wat er mogelijk is. Het uiteindelijke resultaat is natuurlijk hét uitgangspunt dat telkens centraal staat. Een vastgoedontwikkelaar bekijkt en adviseert over energievriendelijke bouwmethoden, voordelige alternatieven, de beste plek om te bouwen en meer van dit soort cruciale aandachtspunten in het bouwproces. Daarbij hebben goede ervaringsdeskundigen in vastgoedontwikkeling een groot netwerk in de bouwwereld. Ze weten precies welke architecten ingeschakeld moeten worden en waar de beste bouwmaterialen voor aantrekkelijke prijzen te koop zijn. Hierdoor krijgen de opdrachtgevers het beste van het beste, zoals in het kader van kwaliteit als kostentechnisch.

 

Extra informatie

Heet u beginnende of gevorderde bouwplannen? Of wilt u uw onderneming gaan uitbreiden? Vraag dan nu een volledig gratis kennismakingsgesprek aan met een bouwadviseur. Kiezen voor professionele vastgoedontwikkeling is de investering namelijk dubbel en dwars waard.