Riscript
Image default
Energie

Wat is het effect van opslag van energie?

Ook opslag van energie in aggregaten

De opslag van energie in aggregaten neemt deze tijd meer en meer toe in populariteit. Dat is een goede stap in de richting van een schoner klimaat. Zeker als je kijkt naar de situaties waarin het beschikken over een aggregaat bijna een must is. Een aggregaat, ook wel generator genoemd, zorgt er namelijk voor dat er stroom beschikbaar is op punten waar dat normaal niet het geval is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een evenement op een groot weiland of parkeerterrein. Om alle benodigde apparaten toch van de nodige stroom te kunnen voorzien biedt een aggregaat een oplossing. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden van opslag van energie in aggregaten steeds meer in trek.

Opslag van energie: wat win je ermee?

De opslag van energie in apparaten als aggregaten is dus een in populariteit gestaag groeiende factor. Met de juiste keuzes op dit gebied bespaar je een hoop ellende. Een originele aggregaat bestaat uit een verbrandingsmotor die werkt op diesel. Stel je een bouwlocatie voor waar overdag gewerkt wordt en waar ‘s nachts enkel een paar lampen en beveiligingscamera’s moeten draaien. Bij een originele generator moet de verbrandingsmotor continu blijven draaien. Dit zorgt voor een hoog verbruik van diesel, voor een grote hoeveelheid uitstoot aan slechte stoffen en voor lawaaioverlast. Maak je gebruik van een accu in je aggregaat als opslag van energie? Dan tackel je al die negatieve punten. Doordat ook de opgeslagen energie uit de accu kan worden gebruikt hoeft de verbrandingsmotor niet continu te draaien. Hiermee bespaar je diesel, beperk je de schadelijke uitstoot en minimaliseer je de geluidsoverlast.

Een schoner milieu dankzij een groenere generator

Een schoner milieu is een van de grootste redenen voor het inzetten van een aggregaat die met opslag van energie werkt. Het is een vrij simpele methode om toch een steentje bij te dragen aan een beter leefklimaat. Je kunt hierbij zelfs nog verder gaan dan alleen een aggregaat met een accu. Tegenwoordig zijn er ook aggregaten beschikbaar met een accu en zonnepanelen. Deze genereren nog meer stroom en slaan deze ook op. Dit resulteert in een nog lager verbruik en uitstoot van respectievelijk diesel en slechte stoffen. De keuze voor opslag van energie is daarom een uitermate goede keuze die zowel goed is voor het klimaat als voor jouw imago.

https://www.bredenoord.com/nl/kennis/energie-opslag/