Riscript
Image default
Computers / Systems

Wat te doen tegen inbrekers?

Je moet er niet aan denken, het idee dat er ingebroken kan worden in je huis! Voor mensen die dit meegemaakt hebben is het vaak een trauma, omdat ze zich niet meer veilig voelen in hun eigen huis. Ze hebben het gevoel dat er altijd iemand in huis kan zijn en ze voelen zich dus niet meer op hun gemak. Dat is een heftige inbreuk op iemands gevoel van veiligheid. Daarnaast is het natuurlijk super vervelend als er waardevolle spullen meegenomen. Daarbij gaat het niet alleen om waarde in geld, maar ook emotionele waarde van spullen. Het is nooit je eigen schuld als er ingebroken wordt, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om inbraken zo veel mogelijk te voorkomen. In dit artikel delen we een aantal van deze tips:

Als eerste is het heel belangrijk dat de deuren en ramen altijd goed gesloten zijn. Laat nooit de ramen open staan als je weggaat en doe de deur altijd op slot. Denk niet dat het ‘voor eventjes’ wel kan, want inbrekers weten heel goed wanneer je thuis bent en wanneer je even snel weg bent. Zorg ook dat je goede sloten hebt. Sloten van een aantal jaar geleden zijn al niet meer veilig genoeg, want inbrekers hebben allerlei manieren gevonden om alsnog de deur open te krijgen. Er zijn nu ook nieuwere systemen die moeilijker te breken zijn.

Het is ook heel veilig om camerabeveiliging te installeren. Een camerasysteem zorgt ervoor dat inbrekers afgeschrikt worden, want ze willen natuurlijk niet gefilmd worden tijdens het inbreken. Dit zorgt ervoor dat ze jouw huis liever overslaan. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan verhelpen, maar als er helaas toch ingebroken is, dan zijn camera’s ook fijn om te hebben. Dit zorgt ervoor dat de politie beter de inbrekers kan identificeren en hopelijk straffen.

https://www.onlinecamerashop.nl/