Riscript
Image default
Vakantie

Activiteiten die je op Tenerife kan doen om de natuur van heel dichtbij te voelen

Tenerife is het grootste en mooiste eiland van de Canarische Eilanden. Naast het geweldige klimaat het hele jaar door, staat het ook bekend om zijn stranden met de blauwe vlag, adembenemende natuurparken, grotten en bruisende nachtscènes.

Om volop plezier te beleven in Spanje, kan je een auto huren bij de Spaanse verhuurdiensten en kun je genieten van een zeer goede toeristische ervaring tegen een zeer normaal tarief, deze site weet meer: https://www.autospanje.nl/nl-luchthaven-tenerife-zuid/. Dankzij een professionele verhuurdienst zal dit een aangename ervaring voor jou zijn.

Top 6 van de activiteiten op Tenerife:

Hier is de uitgebreide lijst van 6 activiteiten die je absoluut moet doen tijdens je bezoek aan Tenerife.

Los Gigantes Kliffen:

Ze zijn geweldig om te zien en te ervaren. Er zijn veel en zeer indrukwekkende rotsen. Je kan er een heel uniek uitzicht op mooie de grote rotsen bewonderen. Het is een soort resort en een absolute aanrader waar je mooie herinneringen aan zal overhouden.

Teide National Park:

Teide nationaal park is het meest iconische en meest bezochte nationale park van Spanje. Dit nationale park beslaat bijna 19000 hectare van het gebied. Vulkaan Teide ligt midden in dit park. Dit is de hoogste top van Spanje met een hoogte van 3718 meter. Ben je geen wandelaar, dan kan je met een kabelbaan de top bereiken. Tijdens de rit in de kabelbaan geniet je van de meest geweldige vulkanische uitzichten.

Op de hoogste top heb je de kans om een aantal unieke plantensoorten te zien, zoals het Teide viooltje, dat alleen boven de 2500 meter hoogte groeit. Een spectaculair uitzicht vanaf daar geeft je het gevoel dat het hele Canarische eiland onder je voeten ligt.

Siam Park:

Als je op zoek bent naar een plek om onbeperkt plezier te hebben, dan is Siam Park de plek voor jou. Het is het grootste themapark van Tenerife en is een enorm aantrekkelijke plek voor familie en kinderen. Het heeft een groot aanbod aan waterglijbanen.

Als je serieus plezier wilt beleven, is een bezoek aan de Tower of Power zeker aan te raden. Het is een glijbaan met een duizelingwekkende hoogte van 100 voet. Verder heeft het veel andere dingen te bieden aan zijn bezoekers. Enkele daarvan staan hieronder vermeld.

 • Verloren stad voor kinderen.
 • Thaise drijvende markt.
 • Siam beach.
 • Een groot golfslagbad om te surfen.

Dolfijnen en walvissen spotten:

Als je nog nooit dolfijnen en walvissen in hun natuurlijke omgeving hebt gezien, dan mis je echt iets! Tenerife is één van de enige vier plaatsen ter wereld van waaruit de kolonie dolfijnen en walvissen niet migreren.

De tocht duurt 3 uur en je kan de 28 soorten van deze majestueuze zoogdieren spotten. Namen van enkele van de unieke soorten die je daar zal zien zijn,

 • Tuimelaars.
 • Potvissen.
 • Grijze dolfijnen.
 • Dwergvinvissen.

Loro Parque:

Loro Parque is één van de leukste dierentuinen ter wereld. Het kan beschouwd worden als de hemel op aarde voor dieren. Het is de op één na meest bezochte plek op Tenerife en je zou deze plek echt moeten bezoeken. Deze plek staat ook bekend om zijn dierenshows. Leeuwen, papegaaien, walvissen en dolfijnen er populair.

Het grootste pinguïnarium en de grootste aquaria ter wereld zijn er gebouwd. Als je door de enorme doorzichtige glazen tunnels loopt om de haaien en andere verschillende vissoorten te zien, wordt het de ervaring van je leven.

La Laguna:

La Laguna is één van de UNESCO-werelderfgoedplaatsen. Als je de geschiedenis van Tenerife wilt leren kennen, moet je deze prachtige en culturele stad bezoeken. Het ligt op vrij grote hoogte. Tijdens je reis naar La Laguna kun je de volgende plekken bezoeken.

 • Plaza del Adelantado.
 • Palacio de Nava.
 • De Kathedraal van La Laguna.
 • De markt Plaza del Cristo.

Je zal zeker genieten van een wandeling door de kleurrijke straten van deze historische en culturele stad.

Dit zijn dus enkele van de fantastische dingen die je kunt doen op Tenerife, Spanje. Je kan hier echt geweldige dingen ervaren.

https://www.autospanje.nl