Riscript
Image default
Computers / Systems

Avonturen vissen

In Nederland kan je veel verschillende vissoorten vangen. Sommige vissoorten komen veelvuldig voor, zoals de voorn, brasem, karper, snoek en baars. Andere vissoorten komen veel minder voor, zoals de meerval, winde, roofblei en steur. Verschillende commerciële visvijvers hebben hierop ingespeeld. Tegen een vergoeding kan je hier veel makkelijker dan in het wild en soms ook veel grotere bijzondere vissoorten vangen. Voor de beginnende visser een hele leuke manier om in aanraking te komen met deze leuke hobby. Maar ook voor de meer ervaren visser is het een manier om vrij gemakkelijk eens veel vis te kunnen vangen. Daarmee kan je de vistechnieken verbeteren en je jouw vismateriaal eens goed op de proef stellen. 

In Heelberg bevindt zich een visvijver waar je veel verschillende vissoorten kan vangen. Het heet ‘De Kool’. Hier zijn verschillende vijvers aangelegd, waarin elk verschillende vissoorten in zijn uitgezet. Zo zijn er 2 kleinere vijvers waar karpers tot een kilo of 5 zwemmen die je met de vaste hengel kunt vangen. Zeker in het late voorjaar en zomer kan je hier goed vis vangen. Daarnaast liggen 2 visvijvers waar forel in uitgezet is. Deze vijvers zijn heel geschikt om juist in de koude maanden van het jaar te vissen. De forel is namelijk gewend om in koude wateren te leveren, van rivieren en stromen. Als de watertemperatuur richting de 15 graden gaat, dan is de forel eigenlijk niet zo in zijn element. Hierdoor is het ook een stuk lastiger om de forel te vangen. 

Voor de avonturier is er ook een grotere avonturen vijver. In deze vijver is steur, meerval en karper uitgezet. Ook kan je een sporadische grote snoek, forel of paling treffen. De steuren zijn hier behoorlijk groot geworden en hebben de grens van de 30 kilo overschreden. Het binnenkrijgen van een dergelijke steur is een echte opgave. Je hebt hier dan ook een stevige karperhengel nodig. Mocht je deze niet hebben, dan kan je er ook een huren. Maar bij de (online) sportviswinkel kan je er ook een voor enkele tientjes zelf aanschaffen. Dat scheelt in de kosten als je dit vaker wilt gaan doen. 

De meeste steuren zijn een stuk kleiner (minimaal 60cm) en regelmatig kan je vangsten verwachten. Dus geen dag achter je hengels naar de horizon staren, maar een actieve dag hard aan de slag. En wie weet komt een van de topvissen even gedag zetten aan jouw hengels.

 

https://www.sportvisgigant.nl/