Riscript
Image default
Aanbiedingen

Daarom je laptop nog maar even niet afdanken!

Nu je je laptop een paar jaar in gebruik hebt, begint hij kuren te krijgen. Hij heeft problemen met opstarten, wordt trager of begint rare geluiden te maken. Hem opzij schijven en een nieuwe kopen klinkt als de logische volgende stap, maar dat is vaak geen goedkope stap. Slimmer is het om je oude, vertrouwde laptop weer een boost te geven. Hoe je dat het best kunt doen? Dat vertellen we je in dit artikel, dus lees snel verder!

Je laptop opnieuw installeren

Soms is je laptop vervuild en traag geworden door de grote hoeveelheid software die er op staat. Zit je computer vol met pop-ups, toolbars, overbodige programma’s en spelletjes? Haal je belangrijkste documenten dan van de laptop en installeer Windows helemaal opnieuw. Best een tijdrovend klusje, maar je zult direct verschil merken.

Je laptop upgraden

Werk je nog met een oudere Windows-versie als Windows 8 en 8.1? Upgrade die dan naar Windows 10. Windows 10 is efficiënter geprogrammeerd en start daardoor een stuk sneller. Ook maakt het beter gebruik van je geheugen en werken systeemtaken als het kopiëren van bestanden beter.

 

Je laptop reinigen

Een laptop die rare geluiden maakt en heet wordt zit vaak vol met stof en vuil. Hoog tijd om hem open te maken en eens goed schoon te maken, dus! Durf je dat zelf niet aan? Geen nood: er zijn genoeg deskundige laptopreparateurs die dit karweitje graag van je overnemen. Na de schoonmaakbeurt maakt je laptop stukken minder lawaai en werkt hij weer lekker snel.

Je laptop meer werkgeheugen geven

Je laptop meer werkgeheugen (RAM-geheugen) geven is een van de eenvoudigste manieren om je laptop te upgraden. Maar let op! Voordat je dat gaat doen, moet je checken hoeveel werkgeheugen er al in je laptop zit en hoeveel er maximaal in kan. Nieuwe modules kun je gemakkelijk online bestellen.

Je laptop een andere harde schijf geven

Alle ‘snelle’ hebben in plaats van een Hard Disk Drive (een HDD) een Solid State Drive (SSD) en de kans is groot dat de HDD in jouw laptop ook vervangen kan worden door een SSD. Een SSD plaatsen is wel iets ingewikkelder dan het plaatsen van meer werkgeheugen. Bij het vervangen van een HHD door een SSD moet je je Windows opnieuw installeren en desgewenst je data en programma’s overplaatsen. Ons advies is om dit niet zelf te doen, maar hiervoor een laptopreparateur in te schakelen. Dit laten doen is wel de moeite waard, want je laptop wordt er maar liefst 2 tot 5 keer zo snel van.

We hopen dat je na het lezen van dit artikel zin hebt gekregen om je laptop nieuw leven in te blazen en wensen je natuurlijk veel succes! Hulp nodig? Schakel laptop reparatie Amsterdam in.

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/