Riscript
Image default
Horeca

De winter en opstaan

Het wordt weer winter en daarmee wordt het ook weer eerder donker. Daarnaast moet je ook weer opstaan in het donker. Dit is voor veel mensen altijd moeilijk. Je lichaam wilt namelijk het liefst wachten tot dat het licht wordt of is. Het is eigenlijk een beetje tegen je natuur in om op te staan in het donker.

Wakker worden!

Mensen houden er verschillende gebruiken op na om dan toch maar wakker te worden en op te staan. Zo kiezen sommige ervoor om een warme douche te nemen. Dit is dan lekker nadat je in een warm bed hebt gelegen. Het is dan echter wel ook handig om toch even 2 minuten ofzo de koude kraan helemaal open te draaien. Dit zorgt namelijk voor een shock. Deze shock zorgt ervoor dat je lichaam in een keer wakker en alert is. Bovendien is dit ook nog gezond en kan dit buiten goed van pas komen. Je traint namelijk je lichaam om in eens hele erge kou op te kunnen vangen. Wanneer je dus in de winter ergens in het water zou belanden dan weet je lichaam wat het kan verwachten en gaat het hiermee beter om. Dus eigen sla je gewoon twee vliegen in één klap.

Koffie

Een ander gebruik en middel om wakker te worden wat heel veel Nederlanders gebruiken is koffie. De cafeïne in de koffie zorgt ervoor dat je een tijdelijke boost van je energie krijgt. Groot nadeel van koffie is dat het op een later moment zorgt voor een dip. Vandaar ook veel mensen de hele dag door koffie drinken om zo die dip uit te blijven stellen.

Wil je nu echt genieten van je koffie in de ochtend zoals bijvoorbeeld normaal in een koffiebar kies dan voor een fatsoenlijk koffiezetapparaat. Dit kun je ook in combinatie doen met een koffiebonenmaler. In sommige koffiezetapparaten kun je de bonen gewoon ingooien en in anderen kun je alleen gemalen koffie in gooien. Mocht je nu zo’n koffiezetapparaat hebben dan heb je een koffiemolen of bonenmaaier nodig. Deze zorgt er dan voor dat jij jouw koffie kunt drinken als je opstaat alsof je in een koffiebar zit zoals bijvoorbeeld de Starbucks.

https://www.vdnkitchen.nl/pages/koffiebonenmaler