Riscript
Image default
Woning en Tuin

Gelaagd glas

Wil jij je woning van nieuw glas voorzien? Daar kunnen uiteraard meerder redenen aan ten grondslag liggen. Misschien is je huidige glas kapot gegaan, omdat je kind er met een bal tegenaan heeft getrapt. Het kan echter ook zijn dat je nieuwe kozijnen nodig hebt. Je moet dan ook gelijk nieuw glas laten zetten. Het kan ook nog zijn dat je een nieuwe woning hebt gekocht, of je huidige woning gaat renoveren. Wat het ook is: gelaagd glas kent zeer veel voordelen en in dit artikel gaan wij daar dieper op in.

 

Verminderde kans op verwondingen

Gelaagd glas is niet alleen maar ideaal om te laten zetten in particuliere woningen, maar ook voor bedrijfspanden of fabriekshallen. Het punt is namelijk dat er bij gelaagd glas een zeer kleine kans is op verwondingen, mocht het glas breken. Dat is natuurlijk een zeer belangrijk punt, want ongelukken met glas kunnen zelfs een dodelijke afloop hebben. Overigens ook ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Kinderen staan bekend om de speelsheid en roekeloosheid en omwille van die reden is er dus een veel kleinere kans op verwondingen met gelaagd glas.

 

Het werkt tegen inbraken

Woon jij op een plaats waar er regelmatig sprake is van inbraak? In dat geval is dat erg vervelend, want je leeft dan continue met angst. Niet alleen omdat jou wat kan overkomen, maar ook omdat je wellicht waardevolle spullen in je woning hebt opgeborgen. Veel inbrekers gebruiken het glas om een woning in te komen. Dit is namelijk een zeer gemakkelijke manier om dat te bewerkstelligen. Bij gelaagd glas is het echter veel moeilijker om dit te bewerkstelligen. Dus ook omwille van die reden kan de aankoop van dit glas ideaal zijn.

 

Isolerende werking

Een ander voordeel van dit glas is dat het een isolerende werking heeft. Dit is niet alleen ideaal voor het klimaat, maar ook voor je eigen energierekening. De kosten van energie worden ook steeds duurder, dus het is tegelijkertijd ook nog eens een uitstekende investering in de toekomst.

Al met al zijn er dus verschillende redenen om voor dit glas te gaan. Er zijn verschillende experts die het graag voor je monteren.