Riscript
Image default
Mode en Kleding

Hardlopen zonder sport bh is gevaarlijk

Hardlopen zonder sport bh is gevaarlijk

Ben jij als vrouw van plan te gaan hardlopen of misschien doe je dit al met enige regelmaat, dan is het goed te weten dat het belangrijk is een goede sport bh te dragen. Een sport bh zorgt er namelijk voor, dat iedere schok die bij een voorwaartse stap door je lichaam heen wordt gedrukt, voor het grootste deel wordt geabsorbeerd. Draag je een normale bh, dan zal je hier naar verloop van tijd steeds meer last van krijgen. Te vaak wordt er gedacht dat het dragen van een sport bh alleen noodzakelijk is bij een grote cupmaat. Toch kunnen wij je vertellen dat dit absoluut niet het geval is. Het maakt dus helemaal niets uit of je nu cupmaat f of a hebt, het dragen van een sport bh blijft in alle gevallen ontzettend belangrijk.

Hoe kies je de juiste sport bh?

Het kiezen van een sport bh is een stuk makkelijker dan je aanvankelijk zult denken. Ondanks het feit dat je wellicht in het begint denkt dat je bh te strak zit, is dit vaak niet het geval. Toch is je cupmaat berekenen voordat je je uiteindelijke keuze maakt wel zo verstandig. Waar je bij een normale bh de maat 80B hebt, geldt dit bij een sport bh niet. Een sport bh dient een stukje strakker te zitten, waardoor er wordt geadviseerd een maat kleiner qua omvang te nemen en juist een maat groter qua cupmaat. Op deze manier weet je zeker dat je borsten voldoende ruimte hebben om fijn te kunnen bewegen, maar zorgt de kleinere omvangsmaat ervoor dat de schokken worden geabsorbeerd. 

Sporten bh en zwanger

Wanneer je zwanger bent, dan zullen je borsten vooral in de begin periode doorgaans een stuk gevoeliger zijn dan je normaal bent gewend. Dit komt doordat er vanalles gaande is wat ervoor zorgt dat je borsten beginnen te groeien. Normaliter is het aan te raden om een zwangerschaps bh te dragen, maar deze heeft natuurlijk niet iedereen direct in huis. Een zwangerschaps bh zorgt er namelijk voor, dat je borsten niet te veel kunnen bewegen en extra worden ondersteunt. In principe kun je hiervoor dus ook prima een sport bh gebruiken. Echter is het wel zaak, dat je na verloop van tijd kijkt of ook deze niet te strak gaat zitten. Is dit wel het geval, dan zul je toch echt een maatje groter moeten aanschaffen.