Riscript
Image default
Auto's en Motoren

Het belang van een correcte km registratie

Het belang van een correcte km registratie kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Het niet bijhouden van, of een foutieve kilometerregistratie brengt hoge boetes met zich mee. Bovendien brengt het bijhouden van een km registratie voordelen met zich mee met betrekking tot een kilometervergoeding en het voorkomen van bijtelling.

 

Hoe houd ik een km registratie bij?

Een km registratie houdt u bij op papier, digitaal in Excel of via een kilometerregistratiesysteem. Alle vormen hebben haar eigen voor- en nadelen. Het bijhouden op papier neemt veel tijd in beslag en het risico op fouten is aanwezig. Bovendien kun je het schrift met alle gegevens kwijtraken en is al het bewijs verloren. Een digitale kilometerregistratie in Excel bijhouden is al veiliger dan het bijhouden op papier, maar neemt nog steeds behoorlijk wat tijd in beslag. De km registratie bijhouden met behulp van een kilometerregistratiesysteem is de gemakkelijkste optie. Alle ritten en kilometers worden automatisch geregistreerd en doorgestuurd naar uw eigen online account waar u de gegevens kunt inzien.

Welke gegevens moet ik bijhouden?

In een kilometerregistratie moeten de volgende gegevens genoteerd worden:

  • Merk, type en kenteken van de auto
  • Periode waarin de auto beschikbaar is gesteld
  • Per rit de datum, begin- en eindstand van de kilometerteller, vertrek- en aankomstadres, karakter van de rit, gereden route bij afwijking en de privé-omrijkilometers.

 

Kilometerregistratiesysteem met Keurmerk

Al deze gegevens worden automatisch geregistreerd wanneer u gebruik maakt van een kilometerregistratiesysteem met het Keurmerk Ritregistratiesystemen. Hierdoor voldoet het systeem aan alle eisen die de Belastingdienst stelt voor een sluitende km registratie. Het kilometerregistratiesysteem stuurt alle gereden ritten en kilometers door naar uw online account. Hier bekijkt u de gegevens en exporteert u de kilometerregistratie naar PDF, Excel of een Fiscaal Rapport. Het is ook mogelijk om rapporten periodiek te versturen, zodat de km registratie iedere week of maand per mail binnenkomt.

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/