Riscript
Image default
Internet

Hoe een PDF naar JPG te converteren

Er zijn genoeg goede redenen om een ​​Portable Document Format (PDF) naar een JPG te converteren.

Hoewel PDF-bestanden een fantastische manier zijn om een ​​hele reeks tekst- en afbeeldingsdocumenten samen te voegen, hebben ze vaak een externe applicatie of plug-in nodig en zijn ze niet nodig als u slechts één pagina of afbeelding wilt. Maar om die overgang te maken, moet u weten hoe u een PDF naar JPG converteert.

Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop u dit kunt doen en in deze handleiding zullen we u stap voor stap door onze favorieten leiden, ongeacht op welk platform u zich bevindt.

PDF naar JPEG

Gratis Windows-app

PDF naar JPEG is een gratis Windows-app die precies doet wat de naam doet vermoeden. Het is minimalistisch, maar biedt een welkome hoeveelheid controle over het converteren van specifieke pagina’s, het selecteren waar afbeeldingen worden opgeslagen en meer. Als je alleen toegang hebt tot Windows 10, is dit waarschijnlijk de beste oplossing voor frequente conversies.

Opmerking: in tegenstelling tot Photoshop converteert deze app elke pagina van de PDF naar JPG-bestanden, dus overweeg een andere optie als u slechts één geconverteerde pagina nodig heeft.

Stap 1: Download de PDF naar JPEG converter-app uit de Microsoft Store en installeer deze.

Stap 2: Open de app en klik op de knop “Bestand selecteren”.

Stap 3: Kies het PDF-bestand dat u wilt converteren en klik op de knop “Openen”.

Stap 4: klik op het pictogram “Map selecteren”.

Stap 5: Kies een bestemmingsmap voor uw geconverteerde afbeelding (en) en klik vervolgens op de knop “Map selecteren”.

Stap 6: Klik op de knop “Converteren”. Afhankelijk van de grootte van het PDF-bestand kan het even duren voordat het is voltooid, maar eenmaal klaar, wordt elke pagina van het PDF-document geconverteerd naar een afbeelding en opgeslagen in uw doelmap.

AnyConv

Gratis webtool

Online tools kunnen doorgaans vanaf elke computer of elk mobiel apparaat worden gebruikt. Omdat ze geen ruimte in beslag nemen op uw computer en meestal snelle kleine converters zijn, geeft u er misschien de voorkeur aan boven andere opties. Het enige nadeel is dat ze over het algemeen een beetje beperkt zijn in de hoeveelheid gegevens die u tegelijkertijd kunt converteren, waardoor ze moeilijk te gebruiken zijn voor grotere PDF-bestanden.

Toch kunnen ze een handig hulpmiddel zijn en een van onze favorieten is AnyConv. Het is ongelooflijk eenvoudig. Navigeer naar AnyConv’s PDF naar JPG conversietool in uw webbrowser en volg de instructies op het scherm.

Stap 1: Selecteer uw PDF door op de knop “Bestand kiezen” te klikken.

Stap 2: Gebruik de vervolgkeuzelijst om het “JPG” -formaat te kiezen.

Stap 3: klik op “Converteren” om het conversieproces te starten.

AnyConv kan vrijwel alles met PDF’s doen, dus als u uw PDF’s wilt converteren naar HTML5, BMP-bestanden, DOCX of iets anders dat uw project nodig heeft, kunt u het doen.

PDF Preview

Gratis MacOS-tool

Van alle platforms biedt MacOS de gemakkelijkste en meest directe optie voor het intern converteren van pdf’s – met andere woorden, u hoeft geen extra tools te downloaden om de klus te klaren. Hier is wat je moet doen.

Stap 1: Open een PDF in “Preview”. In de meeste gevallen worden pdf’s automatisch geopend in Voorbeeld, tenzij je een ander programma voor de taak hebt gekozen. Mogelijk moet u uw PDF-bestand vinden en indien nodig met de rechtermuisknop klikken om het in Preview te openen.

Stap 2: Kies op het tabblad “Bestand” de selectie “Openen …”.

Stap 3: Wijzig de naam, voeg tags toe, kies de exportlocatie en, belangrijker nog, stel “Formatteren” in op “JPEG”. Selecteer “Opslaan” om te eindigen. Dat is het!

Als je slechts een deel van de pdf wilt opslaan, ga dan naar “View” en zorg ervoor dat “Thumbnails” is ingeschakeld. Hiermee kunt u bepaalde pagina’s selecteren via de Thumbnail-zijbalk.

Dit proces werkt uitstekend voor eenvoudige conversies. Je kunt de pdf echter niet echt op een zinvolle manier aanpassen, wat vervelend kan zijn voor complexere projecten. Als de uwe in die categorie valt, raden we u aan de hierboven voorgestelde online tools te proberen.