Riscript
Image default
Computers / Systems

Linkbuilding anno 2018

 

Anno 2018 is linkbuilding nog steeds een zeer belangrijk onderdeel als je jouw website wilt optimaliseren voor zoekmachines als Google. Alhoewel linkbuilding niet meer het keihard links genereren van vroeger is, is het zeker nog zeer belangrijk. Je kunt het dan ook het beste zien als een online vorm van PR, waar diverse onderdelen bij komen kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een Google Mijn Bedrijf account, positieve beoordelingen op beoordelingswebsites en social media en diverse andere vormen van promotie. Anno 2018 is Google wel veel kritischer geworden. Wil je hoge posities genereren, dan heb je een aantal vuistregels om je aan te houden. Dit heeft vooral betrekking op een ‘natuurlijk’ linkprofiel.

Natuurlijk anchortekstprofiel

Het belangrijkste onderdeel binnen linkbuilding is waarschijnlijk het anchortekstprofiel. Spam niet keihard met zoekwoorden, maar zorg voor gevarieerde, uitgebalanceerde anchorteksten. Denk hierbij bijvoorbeeld niet alleen aan de belangrijkste zoekwoorden, maar ook aan variaties op zoekwoorden, de bedrijfsnaam en diverse ongeoptimaliseerde anchorteksten.

Follow nofollow

Natuurlijk wil iedereen de volledige ‘linkjuice’ van een link ontvangen, maar zorg ook voor een juiste verhouding tussen follow links en nofollow links. Dit komt natuurlijker over op Google, waardoor je meer waar de uit de links haalt.

Natuurlijke groei

Ook al zijn er nog zoveel verschillende links binnen jouw branche beschikbaar, maar ze niet allemaal in één keer aan. Hierdoor benut je de links namelijk niet maximaal en kan het je zelfs op een verminderde waardering van Google komen te staan. Wanneer je namelijk de ene dag honderden links erbij krijgt, maar daarna valt het weer stil, dan gaan de alarmbellen bij Google rinkelen.

Linkbuilding uitbesteden

Wil je de linkbuilding van jouw website liever uitbesteden aan een expert? Dan kan SAM Online Marketing je hierin bijstaan. Zij zorgen dat jouw website meer autoriteit krijgt, waardoor je een verhoogde waardering van Google krijgt en sneller zal scoren in deze zoekmachine. Lees verder over de mogelijkheden bij dit online marketing bureau.