Riscript
Image default
Dienstverlening

Pijn van de weeën bestrijd je veilig en niet medicamenteus met tens van MaMMaTENS

Wilt u tijdens uw bevalling geen gebruik maken van een ruggenprik of andere medicamenteuze middelen om de pijn van de weeën te verminderen? Want wilt u het beste voor uw baby en daarom voorkomen dat er eventuele complicaties voor uw baby (en ook eventueel voor u) kunnen optreden door het gebruik van medicamenteuze middelen? Maar ziet u toch ergens wel op tegen de pijn die de weeën met zich mee gaan brengen en hoopt u dat u het volhoudt om geen middelen te gaan gebruiken? MaMMaTENS heeft voor u de uitstekende oplossing: tens bij bevalling.

Tens is afgekort en staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Met tens kunt u op een veilige, niet medicamenteuze manier de pijn van de weeën verminderen. Het gebruik van tens geeft geen bijwerkingen en kan niet leiden tot complicaties. Wanneer u minder pijn ervaart zal u meer ontspannen zijn, wat weer zeer bevorderlijk is voor een soepel verloop van de bevalling.

Pijnsignaal wordt minder waargenomen

Wanneer de eerste weeën zich aandienen plakt u speciale elektrodepleisters op uw rug. De pleisters zijn via snoertjes verbonden aan een klein apparaatje, het tens apparaat. Het apparaat zendt lichte elektrische signalen naar de elektroden. Op het apparaat kunt u een behandeling starten, de sterkte van de elektrische signalen bepalen en op elk gewenst moment de behandeling stoppen.

Door de elektrische signalen die via uw huid de zenuwen bereiken wordt het zenuwstelsel verstoort. Hierdoor ontvangen de hersenen geen tot minder pijnsignaal en wordt de pijn dus minder of niet waargenomen, waardoor u minder pijn zal ervaren. De elektrische signalen zorgen ook voor een extra stimulans voor de aanmaak van endorfine, een pijn dempende stof die ons lichaam zelf aanmaakt. Als laatste zorgen de elektrische signalen voor een ontspannende werking, wat natuurlijk ideaal is tijdens het bevallen.

Tens apparaat ervaringen

We zetten als laatste nog wat tens apparaat ervaringen van eerdere gebruikers voor u op een rijtje:

  • Vanaf de eerste weeën gaf het tens apparaat van MaMMaTENS mij verlichting. Ik kon mijn wens uit laten komen en op een natuurlijke manier bevallen, maar had toch een hulpmiddel bij de hand om iets aan de pijn te kunnen doen.
  • Ik raad iedereen die gaat bevallen tens aan. Het apparaat heeft mij echt door de bevalling heen gesleept.
  • Mijn eerste bevalling was best heftig en duurde zeer lang. Tijdens de tweede zwangerschap ben ik op zoek gegaan naar goede pijnbestrijding voor tijdens de bevalling. En die heb ik gevonden bij MaMMaTENS. De weeën waren vele malen minder pijnlijk, ik heb hierdoor een zeer positieve tweede bevalling gehad.
https://mammatens.nl/