Riscript
Image default
Kunst en Kitsch

Schilderij als wanddecoratie om je muren op te sieren

Kale muren zijn wat saai en houden een interieur onpersoonlijk. mooie Schilderij wanddecoratie is de ideale manier om lege muren op te sieren en een persoonlijke touch aan je inrichting te geven. Wanddecoratie bestaat er in vele vormen. Voorbeelden van schilderij wanddecoratie die je kunt gebruiken om je muren mee op te sieren zijn posters, muurstickers, spiegels, planken of schilderijen.

Waarom een schilderij als wandecoratie?

Een schilder wanddecoratie kan als een deur naar een andere wereld functioneren. Zo kun je worden meegezogen in een schilderij van een pittoresk dorpje met zeezicht, in fotokunst van een prachtig natuurlandschap of in een groot abstract werk waarin iedere bewonderaar iets anders zal zien. Door voor een schilderij als wanddecoratie te kiezen, kun je een stukje muur voorzien van een sfeervolle accessoire. Kies bijvoorbeeld voor een werk met kleuren die aansluiten bij de kleuren in je inrichting, om je interieur mee af te maken. Ook kun je met een schilderij als wanddecoratie je interieur “spannender” maken door voor een schilderij met kleuren te kiezen die contrasteren met het door jou gebruikte kleurenpalet in de rest van je interieur. 

Wanddecoratie uitkiezen

Schilderijen zijn dus een goede optie als je op zoek bent naar mooie wanddecoratie. Als je een schilderij voor  wanddecoratie, dien je te beslissen wat voor soort schilderij geschikt is om jouw muur op te sieren. De stijl van schilderij als wanddecoratie bepaalt mede hun uitstraling. Zo heb je realistische fotokunst, figuratieve schilderijen (met herkenbare voorstelling) en abstracte schilderijen.  Ook is de grootte van de schilderij als wanddecoratie van belang. Heb je een grote, saaie muur die je wil decoreren? Bekijk dan eens of je een groot schilderij iets voor je is. Zo’n schilderij is een gemakkelijke manier om met één item je hele muur en interieur een andere aanblik te geven. Wat je ook kiest, je muur wordt een stuk leuker door.