Riscript
Image default
Aanbiedingen

Speksteenkachels: je koopt ze bij Haardenexpert.nl

Sinds mensenheugenis is het bekend dat stenen warmte opslaan. Al heel vroeg realiseerde ik me dat de straatstenen rond het vuur de volgende dag nog heet waren. Sommige rotsen lijken deze warmte meer vast te houden dan andere, maar sommige rotsen hebben hun hoofd en schouders bovenop en ze liggen dicht bij elkaar. Een speksteenkachel is een keuken bedekt met speksteen of geheel met speksteen.

Wat is een speksteenkachel?
Voordat we uitleggen wat een speksteenkachel is, beginnen we met de ingrediënten. Speksteen is een uitzonderlijk hard gesteente dat al miljarden jaren deel uitmaakt van de aarde. Speksteen wordt gevormd onder zeer hoge druk en zeer hoge temperatuur. Speksteen is dicht en bevat talk, magnesiet en chloriet. De reden waarom speksteenkachels zo populair zijn, is vanwege de opslagcapaciteit van dit bijzondere materiaal. Inductiekookplaten kunnen veel van de gegenereerde warmte en opnieuw bekraste warmte gedurende lange tijd in de omgeving opslaan. De kookplaat warmt snel op en straalt heel lang continu warmte uit.

Duurzaam en milieubewust
Nederland gebruikt van oudsher aardgas en kolen om huizen te verwarmen, maar ook hier zijn speksteenhoutkachels in opkomst. Dankzij de superieure eigenschappen van speksteen biedt een houtkachel met speksteen nu eenmaal voordelen die geen enkel ander haardtype bezit. Tegenwoordig vereist klimaatverandering een zuiniger gebruik van fossiele brandstoffen zoals gas en hout. Het is dankzij deze nieuwe kennis dat steenkachels de aandacht trekken. Er is immers geen andere haard die zo blijvende warmte en comfort haalt uit een kilo hout als een speksteenkachel!

Haardenexpert.nl

Ben je enthousiast geworden door de bijzondere eigenschappen van deze natuursteen? Informeer dan eens geheel vrijblijvend naar de speksteenkachel prijzen of het aanbod op het gebied van de houtkachel met speksteen. Met ruim 10 jaar ervaring is Haardenexpert.nl de aangewezen partner tijdens het realiseren van jouw haardproject. Als officieel dealer van vrijwel alle gerenommeerde A-merken vind je alleen speksteenkachels van Haardenexpert tegen bijzonder scherpe prijzen!

 

https://www.haardenexpert.nl/