Riscript
Image default
Computers / Systems

Streepjescodes voor alle soorten winkels

Streepjescodes voor alle soorten winkels 

We leven in een tijd waarin steeds meer ondernemers voor een milieubewust bedrijf kiezen. Zo komt het bijvoorbeeld steeds vaker voor dat tweedehands winkels de deuren openen in ons land.  Zij verkopen onder andere kleding, decoraties en speelgoed die nog goed in staat zijn,  maar waarvan de vorige bezitter het nauwelijks droeg of gebruikte. Het voordeel hiervan is dat het hierdoor niet meer noodzakelijk is om nieuwe producten te produceren, wat dus goed voor het milieu is. Daarnaast is het niet meer nodig om spullen weg te gooien. Ondanks de eigenaren goed bezig zijn door verantwoord te ondernemen, ondervinden zij toch een groot nadeel in het hebben van dit soort winkels.

Te ingewikkeld 

Kassières van de meeste winkels hebben nauwelijks problemen bij het afrekenen. Ze scannen de barcode van de producten en de computer rekent alles vanzelf uit. Bij een tweedehands winkel zit het toch net even anders. De spullen zijn niet afkomstig van een groothandel en al gebruikt door derden. Daarom zijn de producten meestal niet meer verpakt en ontbreekt er een barcode die relevant is voor de tweedehands winkel. Het nadeel hiervan is dat de medewerkers alles nauwkeurig moeten bijhouden en de bedragen zelf moeten berekenen bij het afrekenen. Dit kost meer tijd dan nodig is.

Het kan ook op de makkelijke manier

Een barcode printen is gelukkig erg eenvoudig als je als winkeleigenaar beschikt over de juiste materialen. Het maakt dan niet meer uit of je tweedehands spullen verkoopt of niet. Het enige wat je hoeft te doen is een barcode koppelen aan het bijbehorende product. Vervolgens print je het uit en plak je het op het artikel dat daarbij hoort. 

 

Als winkeleigenaar is het onnodig om met artikelen zonder barcodes te zitten. Het maakt het werk voor de winkelmedewerkers alleen maar complexer. Een code printer zorgt ervoor dat je eenvoudig je eigen barcode kunt printen zodat het voortaan mogelijk is om de spullen achter de kassa te scannen. 

 

https://coding.koenig-bauer.com/nl/