Riscript
Image default
Computers / Systems

Indringers een stap voor zijn

Niemand wil midden in de nacht te horen krijgen dat er inbrekers zijn geweest in het pand waar je eigen bedrijf is gevestigd. Al die tijd heb je zo hard gewerkt om iets op te bouwen en anderen willen dit in een nachtje van je afpakken. De kans dat inbrekers allerlei waardevolle spullen van je meenemen of überhaupt het pand weten binnen te dringen wil je uiteraard minimaliseren. Maar hoe kan je dit het beste doen op een betaalbare manier? Om daar achter te komen zal je vooral door moeten lezen.

Het beveiligen van een pand

Om de kans te verkleinen dat inbrekers je pand zullen binnendringen is het van belang om een goede bedrijfsbeveiliging te hebben. Hier kan aan gewerkt worden op allerlei verschillende manieren. Zo kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan alarmsystemen die direct alarm slaan wanneer er een inbraak plaatsvindt, maar goede camerasystemen mogen zeker niet worden uitgesloten. Deze camerasystemen en alarmsystemen kunnen ook nog eens op maat worden gemaakt zodat ze perfect bij uw pand passen en zorgen voor een optimale beveiliging.

Beeldmateriaal verzamelen

De camerasystemen zullen u voorzien van beeldmateriaal mocht er toch een inbraak plaatsvinden. Dit beeldmateriaal kan vervolgens aanknopingspunten geven aan de politie die er vervolgens mee aan de slag kunnen gaan. Het is altijd een fijn gevoel dat u de kennis heeft dat alles op beeld wordt vastgelegd. De daders die het pand binnen zullen dringen zullen goed te zien zijn op beeld en dit vergroot de kans dat ze uiteindelijk gepakt kunnen worden. Daarnaast kan een goed camerasysteem en een alarmsysteem indringers ook van tevoren afschrikken en ze laten besluiten om niet het desbetreffende pand binnen te dringen. Niet ieder bedrijfspand is in het bezit van dergelijke systemen en dit kan er voor zorgen dat de indringers toch liever een ander pand uit zullen kiezen om vervolgens in te breken. Daarnaast kunnen de camerasystemen ook nog eens ondergebracht worden bij een meldkamer.