Riscript
Image default
Computers / Systems

Je bedrijf online vindbaar maken

Tegenwoordig is een webshop niet meer weg te denken. Het online shoppen neemt steeds verder toe. Door de corona pandemie is een webshop nog belangrijker geworden. Fysiek shoppen mag niet of gaat heel lastig. Bij het maken van een webshop moet je wel rekening houden met een aantal belangrijke zaken. In deze blog geef ik een aantal tips over hoe je je website zo goed mogelijk kan maken.

Laadtijd
Een belangrijke factor wat je website kan maken of breken is de laadtijd. Elke seconde dat je website laadt kost je bezoekers. Zorg ervoor dat je niet teveel afbeeldingen plaatst, je afbeeldingen plaats die snel laden en check je laadtijd via google. Je hebt hier een tool voor, deze geeft je de laadtijd van je website aan en wat je kan verbeteren om je website sneller te maken.

Gebruik vrolijke kleuren en relevante tekst
Zorg dat je je website inricht met vrolijke en lichte kleuren. Uit studies is gebleken dat mensen dit fijner vinden om naar te kijken en je website dan ook minder snel verlaten. Zorg er ook voor dat je relevante, duidelijke, simpele en korte tekst gebruikt. Maak het begrijpelijk voor de klanten en zorg dat je genoeg informatie over je producten plaatst.

Richt je website zo goed mogelijk in op je doelgroep
Kijk bij het inrichten van je website goed wie je doelgroep is en waar zij zich mee bezig houden. Probeer je website zo veel mogelijk in te richten op je doelgroep. Praat nooit over ik, maar meer over wij, geef informatie en probeer niet te geforceerd te laten zien hoe goed je wel niet bent. Pas je taal ook aan op je doelgroep. Zijn dit oudere gebruik dan u, zijn dit jongeren gebruik dan je.

Schakel een developer in
Wil je echt je website helemaal tip top in orde hebben? Schakel dan professionals in die je kunnen helpen met verschillende takken van development. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Javascript developer of een python developer. Een extra helpend handje kan nooit kwaad.

http://kojac.nl