Riscript
Image default
Computers / Systems

Corona proof

De Corona is al een hele tijd aan de gang. Het einde is echter wel in zicht. Van de zomer is als het goed is iedereen gevaccineerd en kunnen we allemaal onze gang weer gaan. Tot die tijd is het belangrijk dat we allemaal nog even onze best doen. Voor bedrijven moet je even een aantal maatregelen nemen om je bedrijf goed corona proof te houden. Dit is van belang omdat hier meerdere mensen in en uit komen. In deze blog zal ik een aantal manieren geven over hoe je je bedrijf goed corona proef kan houden.

Schoonmaken
Probeer je bedrijfspand altijd goed schoon te maken. Vooral plekken die mensen veel aanraken zijn belangrijk om schoon te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de deurpost. Maak dit schoon met desinfecterende schoonmaakmiddelen. Door deze professionele schoonmaakartikelen te gebruiken ben je ervan verzekerd dat je alle bacteriën en virussen dood. Dit betekent dus dat je het corona virus dood, voordat hij de kans heeft om zich te verspreiden. Maak elke dag alles schoon en voorkom meer besmettingen.

Looproute
Het maken van een looproute kunnen de contactmomenten binnen je bedrijf beperken. Doordat iedereen 1 kant op loopt en je 1 richtingsverkeer heb kruis je elkaar niet. Dit zorgt ervoor dat je de 1,5 meter beter kan handhaven. Doordat je minder met elkaar in contact komt, is de kans ook een heel stuk kleiner dat je elkaar besmet met het corona virus.

Kantine aanpassen
Een laatste manier om je bedrijf goed corona proof te houden is door de kantine aan te passen. Door een aantal stoelen weg te halen en meerdere tafels in de kantine te plaatsen, is iedereen verplicht om 1,5 meter uit elkaar te zitten. Je kan dan niet meer met z’n 10 en aan een tafel zitten. Dit kan een groot verschil maken, want zo wordt nooit een heel groep in 1 keer besmet.

http://fayon.nl