Riscript
Image default
Dienstverlening

Wat kost een echtscheiding met een advocaat gemiddeld?

Een echtscheiding regelen en uitvoeren is niet gratis, want het regelen van een advocaat kost enorm veel geld en je moet daarnaast ook betalen voor de uitspraak van de rechtbank. Op het moment dat je daar niet genoeg geld voor hebt, kun je in aanmerking komen voor een pro deo advocaat. Kijk op https://zorgelooschscheiden.nl/ voor meer informatie over echtscheiding met een advocaat.

De kosten van de echtscheidingsprocedure kunnen hoog zijn

Op het moment dat jij en je partner beslissen om uit elkaar te gaan, zullen jullie erachter komen dat de echtscheidingsprocedure best wel wat geld zal gaan kosten. Naast de kosten voor deze procedure zul je ook nog andere bijkomende kosten hebben. Het is belangrijk dat je samen met je partner alle kosten op een rijtje zet zodat jullie een overzicht hebben over de toekomstige uitgaven. Het is natuurlijk niet vanzelfsprekend dat je met je partner ,waarmee je in scheiding ligt, zomaar tot een oplossing komt. Je kunt op dat soort momenten hulp van buitenaf krijgen. Zo kun je in vele gevallen vrijblijvend advies krijgen wanneer het gaat om echtscheidingen.

De kosten van een advocaat bij een echtscheiding

Er bestaat nog een grotere kostenpost. Deze kostenpost is namelijk de advocaat die je nodig hebt tijdens de rechtszaak. Een ‘normale’ advocaat vraagt maar liefst zo’n 150 tot 200 euro per uur namelijk. Het is verstandig om voor het proces te onderhandelen over de uurprijs of het totale tarief. Je kunt namelijk in sommige gevallen, wanneer de scheiding niet heel lastig zal zijn, een vast bedrag afspreken van tevoren. Op het moment dat jij en je partner makkelijk uit elkaar zullen gaan, zul je aan een advocaat zo’n 2500 euro kwijt zijn. In sommige gevallen gaat de scheiding niet zo gemakkelijk. Dan zul je automatisch ook meer geld moeten neerleggen.

De voordelen van een advocaat bij je echtscheiding

Hoewel je waarschijnlijk zult balen van het grote bedrag dat je verschuldigd bent aan de advocaat, is het ook zeker een investering. Samen met je advocaat ga je namelijk bekjken hoe de toekomst van jou, je partner en eventuele kinderen er uit zal gaan zien. Een advocaat zal mogelijke problemen voorkomen. Dit doet een advocaat door de bezittingen eerlijk en rechtvaardig te verdelen tussen jou en je partner. In de volksmond wordt deze verdeling van bezittingen ook wel de boedelscheiding genoemd. Klik hier voor meer informatie over echtscheidingen met een advocaat. Vergeet daarnaast ook niet de rechtbank zelf als kostenpost. Dit griffierecht zal je namelijk zo’n 200 euro kosten in totaal.